torsdag 28. august 2008

Sluttrapport


Siden sist har vi vart tilbake paa akropoliset (betyr hoyde) (150 moh), det skulle i folge Rough Guide vaere en trapp det siste stykket opp dit, og da maatte vi jo bare finne den.
Vi fant den ikke for vi var oppe via en annen sti og det var like bra. Trappa var bratt og marmor som er slitt gjennom 2000 aar blir utrolig glatt aa gaa paa.
Det var en fin tur opp hvor mye av den gamle bymuren er veldig godt bevart og vi kom ogsaa gjennom en portal som fremdeles er godt bevart. At vi ogsaa stotte paa noen "turister" som hadde forvillet seg opp dit i sine strandsko og sto og risset navnet sitt inn i verdensarven faar vi sette paa kontoen for idioti. De var kanskje venetzianere som mente de eide det etter en tidligere okupasjon?
De siste dagene her tilbringer vi mest mulig i havet naar vi ikke ligger i sola aa leser da. Jeg er i ferd med aa gaa tom for lesestoff, at jeg for andre gang har vaert nodt aa prove meg paa Faoucaults pendel som jeg ikke forstaar noe av sier jo litt! Er paa tide aa komme seg hjem til bokhylla, og senga ogsaa, du kan si hva du vil om grekerne, men harde madrasser det har dem!

Bloggens avdeling paa Thassos stenger herved og det med saa gode nyheter som at Anja har faatt ett aars vikariat paa Akershus Slott og jeg har endelig faatt det etterlengtede tilbudet om forlenget engasjement paa Nasjonalbiblioteket!

KALINIKTA

mandag 25. august 2008

Her gjor vi ingenting, her bare er vi!

I denne ferien har vi ikke reist paa saa mange utflukter som vi pleier. For det forste er det ikke saa mye spennende og for det andre ble turen til Philippi avlyst. Var for faa paameldte, lite historieinteresserte turister her!
Naa har vi bestemt oss for aa ikke leie bil heller, vi skal ligge paa stranda og akumulere energi til alt det spennende som skal skje i host.
Allerede neste tirsdag skal vi ha takstmann og fotograf, saa blir det annonsering og visning og overtagelse av ny leilighet den 15.
Oppi dette skal vi ogsaa vaere sosiale og kulturelle, Anja og jeg skal paa teater og saa har jeg et par brodre som fyller 40 aar og det skal jo feires. Og som om ikke det var nok skal pappa ha en hjerteoperasjon, det er den 2.9.
Saa blir det forhaapentlig flytting for Oystein skal til London i slutten av oktober. Jeg lurer paa om det blir noen Kobenhavntur oppi alt dette?

fredag 22. august 2008

Late feriedager


Oystein starter hver dag med aa gaa 20 minutter til bakeren, jeg er litt lat noen dager, men to - tre ganger i uka slaar jeg til med styrketrening med strikken. Morgenbad etterpaa og saa frokost for vi legger oss paa stranda.

Noen dager maa vi gjore noe mer som i gaar f.eks. Thassos er en oy hvor historien rett og slett spruter opp av bakken og paa en hoyde ligger ett antikt teater, ett Castro og ett Akropolis paa rekke og rad. Ditt gikk turen, ca 1,45 time, og med den lille halvtimen vi bruker inn til byen gikk formiddagen og vi var veldig fornoyd med oss selv.

Etter en stille stund paa Remezo og byens beste pizza vandret vi hjemmover igjen til ettermiddagsbad og middag paa heimsjyen som vi sier. Etterhvert har vi blitt godt kjent med dem som jobber der og vi stortrives og at maten er god gjor det jo ikke noe verre. Kokken har i folge Georgio (eieren) 4 diplomer, og det tro vi paa.

Maa jo fortelle at vi paa hjemveien var innom aa kjopte t-skjorte til Oystein og den gjorde han stor lykke med paa middagen. Skriften paa skjorta er paa gresk, vi hadde selvfolgelig sjekket ut hva det sto og fikk det bekreftet av alle sammen som kunne gresk: "Jeg tror ikke paa noe, jeg frykter ingenting, jeg er fri."

Sitat fra N. Kazantzakis gresk forfatter 1883-1957, Oystein har lest fire av bokene hans, mens jeg bare har lest den mest kjente: Zorba the Greek. Vi tror sitatet er fra den.


onsdag 20. august 2008

Turen som ble noe av


Mandag kom vi oss til Kavala, slitsom tur, det var 36 grader og storbyer blir jo litt varmere enn oyene. Men allikevel, Kavala er en interessant by med store kontraster.

Sillheten oppe paa hoyden ved Mehmet Alis hus mot kakafonien i cafestroket hvor Forfengelighetens fyrverkeri utfoldet seg for fullt rett for siestaen.

Fiffen som spiste lunsj i luftige omgivelser i hoyden mot sigoynerungene som spyttet etter oss naar vi ikke ville gi dem money.

Saa har vi Akvedukten som er magnefik! Oppleves som Akropolis i Athen fordi en ser den over store deler av byen.

Soppelbotter som aapner seg automatisk naar du kommer naer dem er veldig praktisk i et land med avlopsror som ikke taaler papir! (vi lar det bli med det).

Det var godt aa komme hjem igjen til Thassos og skyggen paa verandaen, bare 26 grader kl. 1830 lokal tid.


I gaar ble Oystein endelig klippet, det var paa tide. Mange forsinkelser pga av Panagia (Marias foedselsdag som er helligdag her), sondag og onsdager hvor de ikke har aapent etter siestaen.


søndag 17. august 2008

Beretningen om en avbrutt tur


Vi skulle altsaa til Kavala, vi fant rette bussen og kom oss til Scala Prinos, bortsett fra at vi kom forbi en ulykke, kollisjon mellom bil og motorsykkel, kom vi vel frem og Oystein sto i billettkoe bare for aa finne ut at forste ferge til Kavala gikk kl. 1400 og da var klokka 1130! Vi tok bussen tilbake til Limenas og gikk paa Arkeologisk museum. Sist vi var her var det stengt for rehabilitering, vi fikk vite seinere paa kvelden at det var kirken som hindret bevilgninger, de vil at folk skal dyrke kirken og ikke antikken.

Vi var ogsaa inne i den antikke Agoraen og det var et flott gjensyn, det er en god atmosfaere der og gir rom for mange refleksjoner.

Etter lunsj tok vi en siestaol paa Remezo og det var lise for sjelen, ingen musikk!

I morgen skal vi prove Kavala igjen og naa med Hydrofoilen, maa tidlig opp, men ettersom vi gjennomsnittlig er AB+ mennesker saa skal vel det gaa bra.

Maa jo fortelle at Oystein har spist baade fisk A og fisk B naa, de heter egentlig Segora og Lefreni, det sorget han selvfolgelig for aa laere seg. Saann er det med den saken.

fredag 15. august 2008

Ting faller paa plass

Vi har ikke gjort saa veldig mye siden sist, vi har egentlig nok med aa vaere og det er godt nok.
Etter at vi oppdaget at Thasso har gjort bystranda om til diskotek fant vi hjemmestranda bedre. Musikken naar ikke ned paa ytterste delen av stranda og vannet er veldig bra der, ikke saa vanskelig aa komme uti heller.

Tavernaen har saa god mat at vi gjerne blir der om kvelden ogsaa, vi begynner aa bli kjent med betjeninga og de tar litt regi paa nivaaet paa musikken om ettermiddagen saa naa kan vi sitte paa verandaen og kose oss etter dusjen.

Men i morgen skal vi gjoere noe, vi skal inn til fastlandet for det er marked i Kavala hver lordag og det vil vi oppleve.

tirsdag 12. august 2008

Her paa Tassos

Vi er vel fremme og godt i gang med ferien. Men det er litt skjaer i sjoen for aa si det saann. Bar med diskomusikk rett ved siden av vaar uteplass er ikke helt det jeg mener med ferie.
Diskomusikk paa stranda hos Thassos, som var paa plass, kan vi unngaa ved aa velge en annen strand, men vi har jo lyst aa vaere hjemme!
Vel vi finner vel en loesning etterhvert.
Vi har funnet ut at dette er om ikke en bilfri oy saa er den klokkefri. Fergene forteller oss hva tiden er, naar den blaa gaar er klokka hel og naar den roede gaar er den halv.
Ellers er det som det skal vaere med varmen, selv om sjoen selvfolgelig er iskald (synes noen av oss) :-)

Bilde gikk ikke aa laste opp, dessverre.

fredag 8. august 2008

Dagens dato

I tilfelle noen lurer så er det 080808 i dag.

Min femmenning og venninne Liv i Lyngen har bursdag, det har hun hvert år den 8. august så det er jo som vanlig, men min fetter Stein Bjørgulv skal gifte seg i dag og det blir jo litt spesielt.

Har hørt rykter om at det er veldig mange som skal gifte seg nettopp i dag og jeg vil ønske alle en god dag og tillykke med fremtiden.


For er det grunn til å si noe godt til mennesker, så er det ingen grunn til å la være.

Halldis Moren Vesaas

mandag 4. august 2008

Tilbake til by'n

Nå gjør vi som Tramteatret oppfordret oss til på 80-tallet, vi drar tilbake til by'n.
Jeg bodde i Oslo i 1976-77 og igjen fra 1978-81, Øystein bodde der i 1978-81. Men da Jørgen la på sprang rett ut i Bentsebrugata flyttet vi til Nedre Romerike og her har vi bodd siden. I to forskjellige kommuner har vi flyttet fra leilighet via rekkehus og enebolig, tilbake til leilighet. Men i dag har vi altså kjøpe leilighet i Oslo, Gamle Oslo til og med.

Hit skal vi flytte når vi bare har hatt litt ferie først.

Vi gleder oss.

lørdag 2. august 2008

Hyllest til Anders Heger

Hver eneste lørdag gleder jeg meg til de faste spaltane i Dagsavisen og i dag må jeg få lov å sitere Anders Heger; håper han synes det er greit.

"Ulf Erik Knudsen er ikke "folkets talerør". Han er en BI-økonom som har levd av offentlige midler de siste ti år, en som hvert år henter over en halv million skattekroner ut av fellesskapets lomme for å finansiere sin egen hobby (på annen måte kan det ikke sies). Denne representanten for en ekstrem, liten elitegjeng som lever på fellesskapets penger, får seg til å stå og slenge dritt om systemer som har gitt folket Anne B. Ragde, Operabygget, Rorbua, Wesensteen, Wenche Foss i Den glade enke og Aurora på Tiriltoppen."