fredag 3. januar 2014

Leseåret 2013

Ble jo ikke så mye lesing i år som jeg hadde bestemt meg for, sosiale medier er en ting, TV/DVD serier noe annet, men noe ble det da og jeg går på med friskt mot:

Forfattere jeg oppdaget
Både Belinda Starling, Jette A. Kaarsbøl og Vidar Sundstøl var nye for meg, men om jeg kommer til å lese mer fra dem er veldig utsikkert. Drømmenes land av Vidar Sundstøl husker jeg ikke engang!

Forfattere jeg er ferdig med
Finner ingen som jeg vet jeg aldri kommer til å lese noe mer av så denne får stå tom i år.

Årets beste leseopplevelse
I'm your man, Leonard er bare best og det var veldig artig å lære mer om han. Biografien er troverdig og her legges ikke noe imellom, han har fått mye ut av livet og han har gitt oss mye også.

Årets verste leseopplevelse
Bernhard Hvals forsnakkelser, Lars Saabye Christensen uten tvil. Jeg bruker ikke å gi opp bøker, men denne var direkte ekkel.

Årets mest overraskende
Henning Mankell lesinga i sommer. Utrolig fint å lese krim på stranda og få lest alle i rekkefølge sånn at Wallanders liv og levned blir en del av det hele, supert.

Årets opp som en løve, ned som en fell
Renbergs Charlotte Isabel Hansen, snakk om sytepave, nå leser jeg ikke flere av de bøkene (hvis det er noen igjen da).

Årets mer av det samme
Nei, var hvis ingen. Til og med Anne Holt hadde løftet seg i Skyggedød.



Årets viktigste
Uten tvil; Herbjørg Wassmo. Fineste boka jeg har lest på lenge og jeg hadde gledet meg til den og ble ikke skuffet. Hun har språket i sin hule hånd og med det viktige innholdet kan det jo ikke bli dårlig.


Da er fasiten 18 leste bøker og denne gangen kun på papir, men veldig blandet sjangermessig og det blir det nok i 2014 også. 200-års jubileet for Grunnloven gjør at jeg kommer til å lese litt mer historie og så ligger bind 6 av Haakon og Maud biografien klar pluss romaner og barndomsminner og så må jeg vel finne frem en gammel klassiker også, det manglet hvis i fjor.


Bildet lånt fra google