fredag 26. september 2008

Kulturnatt



Nå er det bare å komme seg ut i natten, her er hva vi på Nasjonalbiblioteket kan friste med:

Mangfoldig kulturnatt i Nasjonalbiblioteket

av Nora Haneborg Finne.

Programmet for Nasjonalbibliotekets tredje Kulturnatt står i mangfoldets tegn. Vi inviterer byens befolkning til visning av kortfilmer, forfatteropplesninger og små og store konserter
-
Alle kortfilmene er prisbelønte, norske filmer med det til felles at de tematiserer et mangfoldig samfunn. Den kjente russiskfødte filmskaperen Pjotr Sapegin vil holde foredrag.


Det blir også mulighet til en titt bak kulissene. Vi viser frem bildene, freskene, bøkene og Nasjonalbibliotekets indre gemakker. Omvisningen avsluttes i Norsk Barnbokinstitutt med gamle barnebokskatter og utstilling.


Litteratur og musikk. På lesesalen blir det litteratur og musikk. Den samiske forfatteren Sigbjørn Skåden ble i 2007 nominert til Nordisk Råds litteraturpris. Oslo første fribyforfatter fra 2001-2003, Soudabeh Alishahi, er opprinnelig fra Iran, men nå bosatt i Oslo. Stian Carstensen akkompagnerer med balkanske rytmer. Sammen skaper de liv i lesesalen denne mangfoldskvelden.


Kvelden avsluttes med verdensmusikk i særklasse. Knut Reiersrud har med seg den iranske instrumentalisten Javed Afsari Rad på hakkebrett, og sammen byr de på en konsertopplevelse utenom det vanlige.


UtstillingerI tillegg til kulturinnslag og omvisning, vil publikum kunne se flere utstillinger: Jubileumsutstillingen "100 år i grafikkens tjeneste. Norsk Forening for Grafisk Kunst 1908–2008”, utstillingen ”Pliktavlevert mangfold - Trykksaker fra minoriteter i Norge”, samt utstilling av diktet Uendelige bølger – ett hav av Rangdi Hovden, gjendiktet på 24 språk.

I tillegg skjer det noe over hele byen og det er helt gratis å reise med buss og trikk innenfor byens grenser.

-

Ingen kommentarer: