torsdag 23. august 2012

Sensommer i København

På programmet denne gangen sto Louisiana, dette flotte stedet 35 minutter med tog nord for København som alltid byr på fine opplevelser.


Akkurat nå er det en stor utstilling om nordisk arkitektur, med stort fokus på en av mine hjertesaker; bruken av det åpne rommet. Arkitektene kan legge til rette, men folk bestemmer, bommer arkitektene så blir ikke parker og plasser brukt.
Hotellet vi valgte denne gangen var skivebom;

"utsikt" fra hotellrommet

dgi-byens hotell, styr unna. Km-lange korridorer, føltes i hvert fall sånn, vinduene ut mot jernbanen og vei med mye trafikk. Sola står på hele dagen og de har ikke A/C, det sto en liten vifte der som gjorde at vi kunne forflytte lufta litt. Vinduet måtte være lukket pga hylende togtrafikk. Rett ved Hovedbanegården går det minst to tog til en hver tid. Men nå er det sagt og vi lot ikke det ødelegge turen.


Andre punkt på programmet var Historytours med Christian. Denne gangen med utgangspunkt i den store danske skuespillerinnen Johanne Luise Heiberg. Hennes liv fra 1812-90 falt sammen med store begivenheter i København og hun kjente mange både i kultur og næringsliv, og alle ville kjenne henne så derfor faller mange store begivenheter sammen med hennes liv. 
Er du i København en lørdag så bør du sterkt vurdere å sjekke opp Christian sine turer, går fra Højbroplass kl. 1200.


De neste punktene på vårt program ble rett og slett slettet. Det var gatefesthelg og gayparade og dette sammen med sommerværet som slo til for fullt gjorde at vi holdt oss ute i gatene og vi kårer Studiestredet til vinneren. Tilogmed musikken var bra, helt utrolig, men tror ikke den ville fungert andre steder så det blir nok ikke noe vi hører på hjemme, he he.
Fikk spørsmål fra en kollega om dette ville fungert i Oslo, nei dessverre, gatefest i Oslo ville blitt flatfyll og ikke den gleden vi opplevde på lørdag.


Med egen balkong ble det skikkelig cruisefølelse

Farvel for denne gangen, nå blir det desember før vi kommer tilbake.

Ingen kommentarer: