tirsdag 2. oktober 2012

Tromsø i september

Langt mot nord på nesten 70 grader ser du Tromsø i et lite glimt...
Ikke det verste stedet å avslutte en kulturell september, og ikke med hva som helst, nei selveste Les Misérables på Hålogaland Teater måtte det bli.Les Misérables er yndlingsmusikalen min og jeg tror det er fordi den bygger på et litterært verk som gir historien en tyngde som andre musikaler mangler. Nå var det endelig mulig å høre den på morsmålet, og jeg ble ikke skuffet. Ragnar Olsen har omsatt dette til perfekt nord-norsk som alle sangerne får til å formidle uten problemer. Mange av skuespillerne/sangerne har sine røtter nord for Polarsirkelen og de som ikke har det var kjempeflinke de også. Jeg kommer til å bli veldig skuffet hvis ikke Olsen får en Hedda nominasjon for dette, foreslår i kategorien særlig kunstnerisk innsats.


 De store rollene er jo selvfølgelig besatt med de beste, her er Jean Valjean og Javert gestaltet av erfarne Les Mis-ere. Morsomme Kristian Fr. Figenschow jr. og Iren Reppen det perfekte paret Thénardier, og for en gangs skyld skal jeg trekke frem Marius som et høydepunkt. Kristian Larsen gjorde rollen på en fabelaktig måte og duetten med Cosette var virkelig en høydare.
Resten av ensemblet er også utmerket, tror ni av dem er utdannet ved Bårdar Akademiet så noe riktig må jo de også ha gjort. Dette anbefales på det sterkeste, de spiller ut november så det er bare å ta seg en tur.

Med det samme du er i Tromsø må du ta en tur innom Jernbanen. Der er det alltid trivelig og der møter man både nye og gamle kjentfolk.


På Jernbanen snakker man sammen og flirer sammen uansett om man aldri har sett hverandre før.
Helga tar så altfor fort slutt, men en liten byvandring på tampen det rekker vi, og utsikten fra Storgatbakken en stille søndagsformiddag er nå fin da.Ingen kommentarer: