mandag 25. februar 2013

Februaridyll i Oslo

Aker brygge sett fra Akershuskaia


Kongeskipet er pakket ut og er klar for seilas til verftet i Horten. Hyggelig prat med en av mannskapet satte en ekstra spiss på søndagsturen.


Turens egentlige mål var Lorry og mølja. Denne nordnorske delikatessen består av skrei, rogn og lever. Sandefjordsmør og smørdampede gulrøtter var riktig godt tilbehør. Men jeg er nok uvant med mølja, greide bare en servering og gulpet fremdeles tran i morges.

Lorry ligger i Parkveien 12 i bydelen Frogner og har holdt det gående siden 1870-tallet, kjent for sine kunstnergjester og narchspielsted etter Slottsball. Vi satt på Maurice-bordet og i motsetning til serveringsdamen vet vi hvem han var.


2 kommentarer:

kleppanrova sa...

Koselige bilder fra Oslo. Jeg var og spiste skrei og rogn for en ukes tid siden, det var herlig. Men det var hjemmebesøk. Maurice, det er den eksentriske modellen som ble brukt på kunst og håndverksskolen og kunstakademiet. Han tenker jeg på og husker brødrene mine på kunstakademiet tegnet han på slutten av 70tallet.
Hos Lorry er det lenge siden jeg har vært, men har spist noen gode middager der.

kleppanrova sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.