Værmeldinga holdt ikke hva den hadde lovet, men vi kom oss ut allikevel, to pluss og vinterlige snøforhold ga en fantastisk ramme til Vigelandsparken.
Monolitten, 17 m høy og inneholder 121 figurer som snor seg oppover sylinderen. Symbolikken er flertydig, den kan tolkes som streben etter åndens lys og høyere erkjennelse, så vel som gjenoppstandelse eller kampen for tilværelsen.
Selv pleier jeg alltid å tenke på de som sto modell, 121 sunnmøringer sto klar da Vigeland knipset en 25-øring opp i lufta (det kan jeg si for jeg har sunnmørske aner)
I det siste har det vært en liten debatt om det heter Frognerparken eller Vigelandsparken og vi kan jo se hva Oslo byleksikon sier: Frognerparken, parkanlegg på Frogner Hovedgårds grunn, arealet innkjøpt av kommunen i 1896. Langs nordvestsiden henger Frognerparken sammen med Vigelandsparken, og brukes ofte som fellesnavn på området.
Vigelandsparken, skulpturparken vest for Kirkeveien på Frogner. Parken, som er på 310 daa, er anlagt langs en 850 m lang akse fra inngangsportene i øst til området ved Livshjulet i vest. Inneholder 200 skulpturer i granitt og bronse og 13 smijernsporter med til sammen 757 figurer.
Turens mål var Statnett sine lokaler på Huseby eller Montebello, vet ikke hva som er riktigst. Blir alltid så glad når jeg ser disse gamle bygningene som ble bygget for bl.a. kraftverk i hine hårde dager.
2 kommentarer:
En veldig hyggelig tur var det! Nå er det lenge siden jeg har fått lest bloggen din, den har forsvunnet litt i andre ting den siste måneden, men nå skal jeg oppdatere meg!
Det høres bra ut, er jo litt kjekt at du har annet å gjøre også.
Legg inn en kommentar