tirsdag 13. juli 2010

Københavntur nr. 50

Etter sterke ønsker fra Tromsø-væringan startet vi på Hansens gamle familjehave med smørbrød. Forventningene ble innfridd, og de var store etter fjorårets opplevelse.


Deretter gikk turen til Fisketorvet hvor de har dette badeanlegget. Det var folksomt i sommervarmen, og veldig hyggelig å se at anlegget blir brukt.

Over broen på Islandsbrygge var det ikke mindre folk, jeg har før vært skeptisk til Oslo kommune sine planer om strand i sentrum, nå sier jeg bare stå på. Selv om det ikke blir så mange dager i året det blir så folksomt tror jeg det er verdifullt å ha et slikt uterom.


Lørdagen dro vi lenger ut på Amager, til Amager strandpark. Utrolig fint anlegg, vet ikke hvor mange meter strand det er, men langt var det å gå i hvert fall. Masse folk, men plass til alle allikevel.

Vi ble utrolig fasinert av innflygingen til Kastrup, det kom fly i et j... kjør.

Sykler, sykler og atter sykler, men det er jo positivt at folk lar bilen stå.Sånn ser Tromsøføtter ut etter opptining.


Og her er resten av quintetten også.


Søndag var det duket for nok et høydepunkt, Nulle og Verdensorkesteret. De skuffet heller ikke, Nulle var i storform og vittighetene satt løst. Spillegleden er til stede og det gjør ikke noe om vi har hørt alt før.
Oppfattet ikke hva den unge keyboardspilleren het, men han var kjempeflink og jeg kan ikke annet enn å tro at han er kjempeheldig som får spille med disse erfarne enterteinerne. Louise var også i sitt sedvanlige kjempehumør. Overrasket stort med en dejlig versjon av My Way.

Regnet kom presist med det samme konserten var slutt så det ble litt hektisk småløping for å komme i hus. Senere da vi skulle spise middag gikk det å sitte ute igjen og vi fikk selskap av en bror og svigerinne.

Denne broren var litt ivrig etter å få se en viss fotballkamp, og de andre syntes også det kunne være en god ide, så vi gikk tilbake til hyggelige Søren på Vandkunsten. Det var gratis nettverk der så jeg fikk drive med mitt mens de andre så at Spania ble verdensmester.

Dette ble en anstrengende tur fordi temperaturen lå opp mot 30 grader hver dag og vi går jo stort sette hele dagen. Men vi var flinke til å drikke vann så noe heteslag ble det ikke. Heldigvis er det mange med næringsvett som selger vannflasker på gata, og 10 kroner for en halvliter når den er kald og akkurat der du er, det er greit nok.

Da er det Jazzfestival igjen om ett år, 1. - 10. juli.
-

7 kommentarer:

Heidi sa...

Du verden som dere reiser for tiden! På tide å begynne å jobbe igjen snart, eller? ;o)

Jeg begynner ferie til uka. :o)

Greta sa...

Har jobbet mellom turene, og dette var bare en oval helg. Hovedferien venter vi med :-)
God tur til dere, håper det ikke blir for varmt.

Laila Christiansen sa...

men.. hva er hovedferien!!????

Greta sa...

he, he... den skal vi bruke til slowtraveling. Båt til England og så togloffe der før vi "må" med fly tilbake til skandinavia, dvs Stockholm, men derfra går det jo tog hjem til Oslo.

Dilli sa...

Fine bilder!
Stilige sandalmerker.. ;)

Dirk sa...

Amager Strandpark er 2 km lang og kunstigt anlagt. Mange hilsener fra Dirk (på Blågårds Apotek da Jakob Fischer hyllede Django Reinhardt)

Greta sa...

Vi synes også sandalføttene ble fine.
Hei Dirk og takk for sist, 2 km ja det kan nok stemme. Vi kom oss ikke til Blågårdsplads denne gangen, men det blir nok en ny tur i oktober.