mandag 19. april 2010

Rett sør for Sinsenkrysset

Sol og pent vær, litt surt, men det er jo bare april så hva kan man vente seg.

Tok buss og trikk opp til Sinsen terrasse før vi tok til høyre inn Lørenveien. Noe av det første vi støtte på var denne "fabrikken" det viste seg å være Sinsen skole! Stakkars alle ungene som har vært innom her, rart at de har så bra korps her når de har så lite inspirerende omgivelser.


Lenger nede i veien så vi plutselig et område med mange skulpturer, dette måtte vi se nærmere på.


Det viste seg å være den Peer Gynt suiten Selvaag Gruppen anla i 2006 midt inne i boligområdet. Her kan du lese mer om den.
Det er så morsomt å se hvordan området blir brukt av beboerne, vi tror folk blir snillere av å ha slike omgivelser. Her var foreldre med babyer som sov i vognene sine, mindre barn som utforsket et svært klatrestativ større barn som klatret i skulpturene og noen som hadde fått ut syklene sine. Eldre som mosjonerte med rullatorene sine, i det hele tatt, et levende bomiljø.


Turen gikk deretter ned mot Ola Narr og det var kjempeartig å se Oslo fra denne for meg nye vinkelen.

Ola Narr er navnet som brukes på de store parkområdene på Tøyen hvor Tøyenbadet ligger, med utsikt over hele byen.


Stedet er oppkalt etter Ola Arnesen (født 1803), som kom til byen fra Hallingdal for å bli kammertjener for grevinne von Platen, gift med Baltzar von Platen. Med sine silkebukser og lakksko ble han raskt lagt merke til i byen, og fikk kallenavnet Ola Narr. Senere ble han forpakter for Universitetet på Tøyen hovedgård, stadig like velkledd, og det er derfor kallenavnet hans forbindes med Tøyen. (Wikipedia)


Men nå begynte det virkelig å bli surt så vi langet ut og kom oss i hus før det begynte å sne.
-

Ingen kommentarer: