mandag 6. februar 2012

Søndag i Tollbugata


Er ikke så veldig stor entusiasme for søndagsturer nå midtvinters, men i går kom vi oss ut fordi det var en utstilling Gemalen ville ha med seg.

Stedet var Norske grafikere i Tollbugata og utstiller var Kjell Nupen. Det er som skulptør vi først og fremst kjenner Nupen, han har laget noen helt fantastiske vaser, men han er ikke borte vekk som grafiker heller, noe som man kan se på denne utstillingen.

Morsomt med en forening og et utstillersted som har eksistert siden 1919. Den ble startet fordi man ville vise at også grafikk er kunst, og inititivtagerne var Munch, Werenskiold og Sohlberg . Legg merke til at begge nettstedene jeg lenker til har egne nettutstillinger.

Tollbugata er en av de opprinnelige gatene i kvadraturen (Waterstræde), går fra Tollboden ved Operaen og helt opp til Øvre Vollgate. Jeg reiser ganske ofte buss i denne gata og det er en humpete opplevelse. Håper planene om oppgradering snart kommer på plass.

Et av de gamle husene er forresten flyttet til Folkemuseet og der kan man se hvordan det engang var. Ellers preges gata av store bygninger med Telegrafen som den største, mange fine detaljer å se på for den som ser opp.

Ingen kommentarer: