mandag 15. desember 2008

Juletur til København

Vi har som tradisjon å reise en tur til København før jul. Det begynte i sin tid som studietur fordi Øystein var leder i et kjøpesenterstyre. Da utforsket vi nettopp kjøpesenter. Nå gjør vi det ógså, men vi gjør mye mer. Denne gangen startet vi på bymuseet, vi har lest så mye om gamle København og som den observante leser vil huske var vi på historisk byvandring sist vi var i byen. Når jeg i ettertid ser på bildene ble det mye Vår Frues kirke, passer godt til jul det vel?
Øverst er en fra 1530 og nedenfor er den fra 1660-tallet. Kirken har brent tre ganger, men er bygd opp igjen på samme plassen.


Og her er en modell av byggingen ca. 1320, det er den første.

Så en modell av døpefonten som er laget av Bertel Thorvaldsen:


Da måtte vi jo bare ta en tur innom å se originalen også. Vi var heldige der å fikk oppleve en gruppe ungdommer som øvde til en forestilling, de sang Sirenens sang fra O Brother, Where Art Thou? , og det var vakkert.
Men så var det tid for mer verdslige sysler og Bo-Bi-Bar ropte i det fjerne. Den ligger rett over gata for Gyldendal forlag og der var det en nisse på vei inn eller ut, vi ble ikke enige.


Julebordene på Royal Copenhagen er et "must" og i år var de kjempefine, her er et fra et jaktslott på Jylland, dekket med Flora Danica.Den ene kvelden var vi på vårt nye stamsted; Blågårds apotek og der var det blues, det svingte.


Vi måtte jo innom et kjøpesenter også og i år som i fjor valgte vi Field's, det er vel regnet som Skandinavias største, ligger i den nye Ørestaden og det er enkelt å reise dit med Metroen.
Vi fant en kjenning der, men her drev han i skobransjen:

Var det blues den ene kvelden, ja så måtte det vel bli jazz den andre og Hvide lam svikter ikke, det begynte med en trio og utvidet seg til big band som tavla viser helt tydelig. Der sitter en med i musikken så jeg følte at jeg hadde dem med meg i hodet til langt utpå lørdags formiddag.
Og vi var alle enige om at det hadde vært en fin tur, fly ned og båt hjem, vi sender en vennlig tanke til tidligere kollega Hanne som tipset oss om at det var lurt hvis man skulle shoppe litt.
-

2 kommentarer:

Anonym sa...

Det hørtes ut som en strålende tur!

Greta sa...

Det hadde vært fin tur for deg også dette Anja.