onsdag 9. september 2009

Hank von Jesus

Det norske teatret eier bildet.

I går var vi på Jesus Christ Superstar på Det norske teatret. Da jeg så at de skulle sette opp musikalen tenkte jeg, ja da slipper vi å gå dit i høst. Men så kom det frem at Hank von Helvete skulle spille selveste Jesus og da så.


Nå var det ikke han som tok hjem seieren, men god artikulasjon det har han, og han er god i nynorsk! Men han er ikke skuespiller og det merker man på at han ikke er tilstede når han ikke er på. Derimot er Judas Iskariot tilstede så det holder; Frank Kjosås har virkelig utviklet seg til å bli en helstøpt skuespiller, han er forestillingens egentlige hovedrolle. En annen positiv overraskelse er Charlotte Frogner som Maria Magdalena; har ikke hatt sansen for henne før, men nå slår hun til og er så tilstede at en ser henne selv når hun går rundt i kulissene og bare er og hun synger godt også. Er så flott at teatret bruker sine egne skuespillere også i musikaler.


Ellers er det som alle kritikere har sagt før; dette er ensamblet sin forestilling. De er helt fantastiske alle sammen, og la meg nevne noen: Hildegun Riise som Pontius Pilatus, Lasse Kolsrud, Sigve Bøe som Herodes (kostelig), Nina Woxhollt (som vi kjenner) og Magne Lindholm (som storkosa seg blandt småripsen fra Bårdar).


Lydnivået er til tider litt høyt så denne gangen var vi glad vi satt litt lenger bak, dessuten er dette totalteater og for å få overblikk over den fantastiske scenografien må man nesten sitte litt lenger bak.


Når alt dette er sagt må vi bare beklage at dette rørte oss ikke som filmen i sin tid gjorde, nå må vi skaffe den så vi får sett den om igjen.

-


Ingen kommentarer: