mandag 18. oktober 2010

Efterårsferie

Vi var bare så heldig med været på denne turen. Etter å ha levert bagasjen på hotellet bar det ut i naturen. Vi gikk i Grøndalsparken, en av mange stille grønne lunger i København, vel egentlig i Frederiksberg, men her er det glidende overganger.


Etter så mye frisk luft måtte vi bare ta en tur på Hvide lam på kvelden. Denne fredagen var det nytt blod i orkesteret og det låt riktig bra. Damen til venstre er fast, hun har sine låter som hun synger med like stor innlevelse hver gang. Og sjarmøren til høyre har vi også opplevd før, denne kvelden hadde han fire 40+ damer ved bordenden som han snodde rundt mikrofonledningen. Vi orket bare to sett, som vanlig, da er vi så innrøykt at vi måtte gå en ekstra runde for å få puste igjen.

Vi bodde på hotell Skt.Petri som ligger midt i smørøye, et ombygd varehus som har alle muligheter for å være et bra hotell, men de har ikke greid det. Det var mange småting som ikke stemte, men da vi måtte sitte i baren å spise frokost og attpå til ble bombardert med diskomusikk til samme frokosten ble det for mye av det gode. De bruker foyer'n til utstillinger og eventer og denne lørdagen var det motemesse! Og da var det utstillerne og deres folk som fikk sitte ordentlig å spise, hotellets gjester fikk trøkke seg ned i sofaer og lave bord laget for drinker. Vi tok tallerkener og kaffekopper med og rømte opp på rommet.
Dette er Parken, hjemmearena til FC København og også musikkarena. Mektig bygning, skulle vært artig å sett den innefra også. Det var her Melodi Grand Prix ble arrangert i 2001.


På andre siden av Fælledparken ligger Rigshospitalet, siden vi for kort tid siden var en tur innom Rikshospitalet i Oslo og gemalen gjennser en mystisk TV-serie som heter Riget passet det godt med et besøk her.

Sykehuset sto ferdig i 1970, bygget i det man vel kaller brutalisme, men inne var det masse kunst og selvfølgelig et lite bibliotek så helhetsinntrykket er ikke så brutalt. Utenfra ser det ut som en stor blokk, men det er faktisk to og mellom dem er det en hage som gjør fellesrommene rundt lyse og så hyggelige som det går an i et sykehus.


Søndagsturen ble avsluttet ved Søene, her representert med St. Jørgen. Den runde bygningen er Planetariet.


Solnedgang ved Ven får være avslutning på nok en fantastisk Københavntur, blir vel to måneder til neste gang.

3 kommentarer:

Laila N. Christiansen sa...

Vært der igjen ja! :D Jeg har vært på foppallkamp i Parken jeg da - og vi planlegger ny tur dit i September (tror jeg det er) at Norge og Danmark skal møtes atter!

Som sist blir det nok en skikkelig party-tur med Vålerenga-folket... sist kapra vi Købenbåten, Norsk flagg med 0658 Vålerenga i hekken.. suverent!

Heidi sa...

Jeg har akkurat funnet ut at det tar under 7 timer å kjøre bil til Køben! Har aldri tenkt på det sånn... Så kanskje det blir en "snartur" dit snart? :o)

Greta sa...

Vær snill å send ut nabovarsel da Laila, jeg vil ikke være med på den båtturen :-)

Kjedelig å kjøre bil til Kbh Heidi, men hvis det er eneste alternativet så går jo det også. Som oftest går det greit med båten, blir vi lei av det reiser vi med SAS; da vinner vi en dag.