søndag 24. oktober 2010

En dag i oktober

Vi valgte oss en kort liten tur lørdag formiddag, nydelig høstvær, null grader og knall sol.


For et par uker siden var Liv en tur ved Vålerenga kirke og tok et fantastisk bilde av et tre der, nå vet jeg ikke helt om dette er samme treet, men det har i alle fall falt av en del blader på de ukene.Jeg har skrevet om byplanlegginga på Vålerenga før. Det var en tid hvor det ikke var noen vits i å holde husene ved like fordi motorveien var planlagt tvers igjennom området. Heldigvis ble det ikke noe av det og de aller fleste har nå rehabilitert husene sine, noen måtte rives og nye er bygd i samme stilen som de gamle. Men dette huset står fremdeles som et skammens hus som eieren nekter å gjøre noe med.
Adressen er Opplandsgata 2 oppført i 1857 påbygd ca. 1880.
Mellom Harald Hårdrådes plass og Jarlegata går det en gangtunnel under jernbanelinjen, veldig smart med sånne snarveier.


Den store funkisblokka i St. Halvards gate 25 er pusset opp og vi synes det gjorde seg med de røde vinduskarmene. Blokka er bygd i to etapper nordre del ferdig i 1940 og søndre i 1950.


Siste stopp var Minneparken i Oslo gate, her ruinene etter Sankt Hallvardkatedralen. I forbindelse med Bjørvikautbygginga har det vært litt møtevirksomhet de siste dagene og hun som er frontfigur for saken sa noe klokt om nettopp dette området som vi skal legge oss på minnet: Sammen med Nidarosdomen og Håkonshallen i Bergen er det Middelalderparken og Minneparken vi har igjen etter det som gjorde Norge til Norge. Derfor er det så viktig å bevare det.


Ingen kommentarer: