tirsdag 22. februar 2011

Det vokser i Bjørvika

Bjørvika  blir stadig mer utbygd og det er fasinerende å se hvor fort det egentlig går.

Her er Barcode sett fra Dyvekes bro, synes jo det er litt flott også.Her er broa som fremdeles mangler litt fundament før den kan åpnes, artig måte å bygge bro på. Elementene kom hver for seg og så ble de skjøvet på plass.


Trafikken går så nært opp til normalen som det går, noe kø er det om morgenen, men alternativet er å stenge alt og da hadde det blitt virkelig kaos. Her er på en søndag formiddag og da er det stille og rolig.


Dette er trappe/heis tårnene som alle gulv og tak elementene blir hektet på. Det jobber utrolig mange folk her og det er litt artig å se dem om morgenen, regner med at det er etter frokostpausen når jeg ser dem kl. 8 om morgenen. Da kommer alle ut av brakkene og stiller seg pent opp for å gå igjennom portene en og en, sikkerheten er ivaretatt alle må legitimere seg.
I dette huset har folk begynt å flytte inn, kjempe utsikt får dem, men denne balkongen er delt i to så det blir ikke mange kvadratmetrene på hver. Ormen Lange heter dette systemet, vel alle vet jo hvor viktig det er at det fungerer.

 Heldigvis blir det sånne rør som blir å vises etterpå, veldig morsomt kunstverk. Det forandrer seg jo etter som hvor man står siden omgivelsene speiler seg i den. Samtidig er det mønster som er gravert inn i metallet.

Min anbefaling er å ta turen inn i området, tror ikke det blir så værst hvis man legger godviljen til.

1 kommentar:

Laila N. Christiansen sa...

Jeg er enig med deg, Greta, jeg tror dette kan bli stilig. Vi bor tross alt i en storby (enten vi vil eller ikke) - bare bygningene ikke blir stående tomme og bli en spøkelsesbarcode!!! :D Klem fra meg på tur til Salt Laka