mandag 23. mai 2011

Shortcuts med Erik MagnussenSøndagstur i regn går naturlig nok til innendørsaktiviteter. Denne søndagen var den første med en utstilling på Kunstindustrimuseet En utstilling av en dansk designer, vi dit.

 
Erik Magnussen heter han, han er sytti år nå og kun tyve da han startet sin karriere på Bing & Grøndal, utdannet keramiker ansatt som industridesigner. Hele sin karriere har han brukt til å lage enkle og funksjonelle ting, jeg nevner i fleng: kaffekanner, tekanner, stoler, lamper, bestikk, vesker.

Og hele tiden med det for øyet at tingene skal være rasjonelle å lage sånn at produksjonskostnadene ikke skal blir for høye og at bruken skal være enklest mulig.


Et eksempel er denne stablestolen, det er 40 stykker her, Thermo som er hans varemerke, produsert for Stelton, med den kan man skjenke seg kaffe med en hånd. Servisene kan stables, fat kan brukes til lokk og det er god slingrekant så de kan brukes om bord i båter også, de er og mye brukt av institusjoner, hoteller o.l.Stålbestikket ligner annet innen dansk design, men er mer gjennomtenkt når det gjelder bruk. På kniven er det en fordypning som gjør at man får bedre grep når man skal skjære med den.


Utstillingen står til 28. august så du har godt tid, neste regnværsdag kan du ta deg en tur.


Hjemturen tok vi over Hammersborg og jeg har aldri sett Deichmanske fra denne vinkelen før.

Og så må jeg bare si noe om denne fantastisk frodige våren vi har, Kastanjetrærne spesielt, disse står på Gamlebyen gravlund og er så magnifike som bare kastanjer kan være. 


Nesten som en orkide

3 kommentarer:

Laila N. Christiansen sa...

Takk for turen, Greta! :D

fruentimmeret sa...

Flott skildret av kunst og kultur, takk :)

Greta sa...

Er så hyggelig at dere vil være med oss på tur :-)