lørdag 10. mars 2012

Nå også som adoptivmor

I dag har jeg vært på første møte med andre adoptivforeldre til samme type adoptivsønner og det var meget givende.

Jeg har dessverre Ingen bilder av min adoptivsønn, men jeg håper jeg skal få det etter hvert. Akkurat nå får vi nøye oss med bilde av Riksarkivarens forlengede arm inn i prosjektet; Eli Fure.

Eli Fure, også adoptivmor til Gustav Peter Blom
På programmet sto orientering om prosjektet, litt datatekniske erfaringer med GEDCOM-filer, litt om avtalene og arbeidsfordelingen mellom Arkivverket og DIS-Norge og det viktige personvernet og ikke minst kildene og kravene til disse.

Når 50 engasjerte adoptivforeldre møtes fører det til mange spørsmål og da foredragsholderne åpnet for spørsmål underveis tror jeg ikke de forsto hva de gjorde. Etter ti minutter var det flere spørsmål enn foredrag. Det gjorde ikke så veldig mye for vi fikk svar på alle spørsmål og det var sikkert like mye informasjon som vi ville fått ved rene foredrag.

Det forventes 75- 80 000 navn i databasen som skal inneholde 112 slektstrær som igjen skal samkjøres i 2014, blir da Eidsvollmennen far og mor til alle, eller blir alle trærne til en skog?

Jeg har tvilt litt på om jeg skulle være med på dette prosjektet, mye fordi vi nordlendinger ikke har noen Eidsvollsmenn. I ett av de sognene jeg har aner; Talvik i Finnmark, var det valg til Amtforsamlinga 20. mai 1814!  Så hvem skulle jeg velge da? Jeg så over lista og fant navnet Hesselberg som jeg kjente. Jeg gikk på høyskolen sammen med ei og jeg har en kollega som heter det. Ingen av dem er direkte etterkommere og jeg tror ikke de to er i slekt heller, men uansett; kjent navn gjorde at jeg valgte ham, og etterhvert som jeg kommer litt nærmere kjenner jeg at jeg blir litt glad i han og gleder meg til å finne ut mer om hans etterkommere.3 kommentarer:

Vigdis sa...

Lykke til Greta! Spennende og interessant prosjekt.

Laila N. Christiansen sa...

Visste at du ville få ut mors-tentaklene dine etter hvert, si fra om du trenger litt barnevakt!! :D

Greta sa...

Vigdis: det er flere gutter uten adoptivmor, bare å melde seg.

Laila: skal huske på deg hvis det dukker opp noen skikkelige nøtter.