torsdag 9. august 2012

Lille Tøyen hagebyEtt lite stykke England midt i Oslo. Området ble opparbeidet fra 1917-22 for å avhjelpe boligmangelen i hovedstaden. Her var både ett- to- og treroms leiligheter og alle hadde eget kjøkken. Senere har det kommet til arker på takene og hagedører uten at det har ødelagt helhetsinntrykket, eller utrykket alt etter som.Fine uteområder for lek og fellessamvær gjør at denne lille småbyen blir lys og luftig. Lite trafikkstøy, men som alle andre steder i indre by, gateparkering og en del lokaltrafikk.


Synes folk er veldig flink å pynte med blomster og grønt og vedlikeholdet er upåklagelig. Veldig hyggelig å vandre rundt her en stille søndagsformiddag.


Frodige forhager og åpne bakhager hvor familiene satt med formiddagskaffen og barna lekte rundt dem, rene idyllen!


Her er utsikten fra andre siden av veien, her heter det Keyserløkka. Dette området ble bygd opp etter 1945 og det gikk veldig fort for seg, men nå er det et stort rehabiliteringsarbeid i gang og blokkene blir kjempefine med nye vinduer, større balkonger og ny kledning. Denne rehabiliteringa var ikke etter byantivarens ønske, men beboerne vant den kampen. Og ærlig talt det kan da ikke være så viktig å bevare alt slik det var når det som var ikke var godt nok.

Kilde: Wikipedia

Ingen kommentarer: