mandag 22. april 2013

Våren på Grünerløkka


Endelig ser det ut som våren kommer til oss. Dette skuddet fant vi i Botanisk have, selv om det ennå blir en stund før skogen og plenene blir grønne så er det et lite håp i denne lille karen.

Nå vil folk ut, her fra kafeen i Botanisk have


Dette huset i Hurdalsgata har vi ikke sett før. I følge Byleksikonet er disse husene fra 1870-årene. Gata er oppkalt etter Hurdal i Akershus og det skjedde i 1879. Før det het den Søndre gade.

Trehusbebyggelsen på Kampen er ikke regulert til bevaring, det forhindrer heldigvis ikke folk i å ta vare på hus og hage. Alle bydelene her i området er små landsbyer i byen og det er veldig trivelig å gå her.


Se opp for edderkopper i Sofienbergparken


Nils Aas' granitt minnesmerke fra 1989

Dette monumentet over de norske frivillige i den spanske borgerkrigen var målet for turen. Den står i Birkelundens øvre del og skal minne oss på at det var mange nordmenn som dro til Spania for å hjelpe dem å nedkjempe facismen. Det gikk jo som kjent ikke så bra og de som dro fikk heller ikke ære og berømmelse før lenge etterpå. Vi synes det var et fint minnesmerke og Nils Aas har fått frem alle fasettene i granitten, stein er pent.For verden ga brigaden
men den ga verden tro,
og fylte svikets avgrunn
og la seg selv til bro.
Når verdensharpene en gang kan varsle bedre kår,
senk flagget, kamerater, for brigadens kirkegård.


(Ingeborg Refling Hagen)

Ingen kommentarer: