mandag 15. september 2008

Vinhøsten


Nå som sommerferien er over, og høsten er her kan kanskje et lite vintips passe?

Jeg, som har fått litt kunnskap om vin etter hvert, har noen tips jeg gjerne vil dele med deg som kanskje ikke er like bevandret i vinens rike som meg. Jeg vil derfor gå detaljert og enkeltfram: Først og fremt - hvordan skille på røde og hvite viner:


Enklest skiller man på disse vin typene med å søle en liten skvett på en hvit bordduk. Den vinen som etterlater seg en lilla flekk - er rødvin.


Er man en riktig kjenner så kan man bare ved å smake skille på rødt og hvitt. Tommelfingerregel: De hvite smaker som regel eddik, mens de røde har mer smaken av stempelfarge. Man kan altså suge på et kontorstempel, deretter ta en slurk vin for så å konstatere om det er rødt eller hvitt. Enkelt hva?


Portvin er en vin man serverer i porten når gjestene kommer.Har man ingen port går det like greit å servere i heisen eller trappeoppgangen. Serverer man tørr vin bør det ikke være gjennomtrekk - da vinen lett kan støve ned hele huset. Man kan bestille sin vin og få den hjemkjørt. Skulle man likevel bære den med fra Polet selv, så velg en lettvin.


Til fisk, som fiskeboller og sild foretrekkerde fleste hvitvin, mens man til pølser og innmat bør drikke rødt.Til vilt kjøtt serveres villvin. Til grillmater det et unntak på hvitt og rødt. Til dette serveres helst brennevin da dette harmonerer best med svartbrent mat.


Ord som er vanskelige å si når man har drukket litt vin:- Uovertreffelig- Innovativt-Virosiøs- Kosteskaft.

Ord som er vanskelig å si når man har drukket for mye vin:- Vestkysts-Substantiv- Konstituere- Gjennomsnittelige.

Ord som er helt umulig å si når man har drukket for mye vin:- Nei takk, ikke mere vin til meg- Sorry, du er ikke helt min type- Nei takk, jeg vil ikke ha sex ikveld. Så, skål og ha en riktig god høst...!

-

1 kommentar:

Heidi sa...

Hahaha! Tusen takk! Nå er jeg mye mer opplyst! ;o)