søndag 7. juni 2009

Musikkfest Oslo

I går var det Musikkfest Oslo for 18. gang med over 1600 deltagere fordelt på ca. 350 konserter på 30 scener over hele byen.

Fra min barndom kan jeg huske Sangens og Musikkensdag som pleide å være omtrent på denne tida, med dukkevogntog og det hele. Musikkfest Oslo er en verdig arvtager og vi storkosa oss hele ettermiddagen med masse god musikk, og litt mest morsom musikk.

Vi starta i Vaterlandparken med Woldmusic, her representer med balkanmusikk. Det lovet bra da de startet, men de greide liksom ikke å ta helt av. Vel det var jo bare oppvarminga, vi gikk videre over Youngstorget hvor det var ikke mindre enn tre scener, det ble litt mye kakafoni så vi hastet videre mot Herr Nilsen og der ble vi veldig lenge.

Først da vi kom var det konkurranse hvor premien var å få representere Østlandet på Notodden bluesfestival. Våre favoritter her var Laagendelta Blues Dukes, en gjeng meget unge gutter med masse spilleglede og entusiasme. Her representert med vokalisten:


Det bandet som vant het Ramble on og trommisen der var jo heller ikke gamle karen, bildet ble tatt da siste låta deres gikk og da tok de litt av det skal jeg innrømme, så dommerne gjorde vel rett.Så var det duket for Notodden Blues allstars som består av Kåre Virud, Margit Bakken, Rita Engedalen og ikke å forglemme Vidar Busk. Da var det folksomt på C.J. Hambros plass og det svingte skikkelig.


Da var klokka blitt over 6 og vi var igrunnen litt sulten så vi la turen mot Aker brygge for å finne noen som hadde en Carbonara å servere oss. Plutselig dukket disse gutta opp og det var jo noe kjent med dem, var det ikke?

Det var bare Erik Bye som manglet.


Etter god mat på Eataly gikk vi over Kontraskjæret mot Kristiania Torv, og fy for ... for noen griser som hadde vært på Kontraskjæret. Hva kommer det av at folk ikke kan ta med seg søppla si når de går? Det er en stor debatt i Oslo avisene om dette nå om dagen, og jeg støtter forslaget om å la søppla ligge så de som har lagt igjen etter seg får se det når de kommer neste gang.


Nok om det på Kristiania Torv var det morsomme innslaget som ikke nødvendigvis var så veldig bra musikalsk. Men spilleglede det hadde de, det skal de ha.


Med to dråper regn og masse sol, selv om det var litt kaldt i svingan, så var vi enige om at dette hadde vært en fin dag. Og lydmessig så mye bedre enn byfesten i vår forrige by, her greide de å styre lyden slik de gjør det på jazzfestivalen i København...
-

1 kommentar:

Liv Ofsdal sa...

ååå...dette kunne jeg tenkt å fått med meg litt av...men dengang ei...