mandag 4. januar 2010

Perfekt nyttårsfeiring

Onsdag 30.12.09 reiste vi nordover i et nydelig vintervær, det var skyfritt hele tida og her er vi klar for innflyginga til Tromsø.Det er andre gangen vi feirer nyttår hos våre venner og derfor har vi selvfølgelig skaffet oss noen vaner. Nyttårsaften går vi tur opp til Elverhøy, det var jo litt friskt, men veldig vakkert med denne mørketida som overhode ikke er mørk. Her er utsikt over til Fløya som skal være midtpunktet seinere.og utsikten nordover mot Ramfjorden; om 21 dager kommer sola til å titte frem her.

Etter en tur på Ølhallen, verdens nordligste sådann, en lite hvil, dronningens tale fra København og kongens tale fra Oslo var vi klar for mat. Pinnekjøtt som var trukket på poteter i stedet for pinner og/eller rist. Anbeales! Når kjøttet var ferdig var også potetene ferdige og de var nydelige.
Like før midnatt dannes 2009 i fjellsiden under fjellheishuset, og i det klokka slår 12 endres det til 2010. Det er frivillige som står for dette arrangementet, som også består av fyrverkeri fra fjellet. Pengene til dette samles inn i byen på ettervinteren, det er da alle husker hvor fint det var, lurt!


Dagen derpå var det stille i Storgata i den blå timen.
Kl. 1800 var det klar for Bragerevyen som fyller 80 år i år. Det er Kongsbakken videregående skole sin revy, der har de musikk, dans og drama klasser så talentene står i kø. Jeg er vel litt innhabil siden revysjefen også var å spiste pinnekjøtt med oss, men jeg storkosa meg med masse fin musikk og gode sketsjer, heldigvis ikke bare med lokale poeng og det var gode poeng. Ungdommen er ikke så dum som de av og til later som og det lover godt for fremtida. Det var spark til Cop2009, til Obamas Oslobesøk, Leger uten grenser, dvs det er ingen grenser for hva de kan bytte ut og rette på, Gate to go som var spesielt morsomt for meg som ikke under noen omstendigheter lenger reiser med Norwegian. Her var det en flyvertinne som under sikkerhetssjekken også fortalte hva som kom i tillegg til prisen hvis man var nødt til å ha mer oksygen, flytevest eller hoppe i livbåt. TIL fikk selvfølgelig sitt, de må tjene mer penger, og alle realytyseriene ble slått sammen til en, hylende morsomt; selv for meg som ikke ser noen av dem.
Hjemmturen gikk også bra selv om det ikke var akkurat klarvær, sneværet og vinden forsinket oss litt, men hjem kom vi og det var godt det også.
-

Ingen kommentarer: