mandag 28. mars 2011

Siste vinterhelg

Værmeldinga hadde sagt at lørdagen skulle være den fineste dagen så da la vi ut på en lengere tur. Vi startet på Sagene og gikk nedover mot Grünerløkka, vi vet at det er en hyggelig tur på denne tiden av året fordi folk der er så flinke å være ute.

Synes dene hjørneløsningen er litt artig, Sandakerveien
 På hjørnet mot Marcus Thranesgate finner vi et annet artig hjørne; leiegården er fra 1915 og arkitekten var Heinrich Jürgensen. Dette var den første kommunale boligblokken på Torshov med 42 leiligheter.


I Thorvald Meyers gate holdt vi på å gå forbi en liten enkel bar; Bar Boca, men heldigvis kikket vi inn. Ettersom de fleste ville sitte ute var det en rolig og avslappet stemning inne, fin og passe høy bluesmusikk på høytaleren. Baren er innredet av Jan Vardøen og vi tror at de ansatte også er stylet av han:

Er det noe vi liker så er det sånne steder som har en stil og et konsept, der vi satt så vi over gata til Dineren som samme Vardøen har så stor suksess med, der var det kø hele tiden.

Apropos kø; folk på Løkka er dårlig til å planlegge, kl. er to på tre og gjett når dette polet stengte?


Søndagen opprant med litt mindre sol og litt lavere temperatur skulle det vise seg, men en liten tur ut ble det allikevel. Var helt døgnvill pga den klokkestillinga så det fristet ikke med de store ekspedisjonene.

Del av Barcode sett bakfra
Oslo mek. ble det naturlige målet for turen. Gemalen hadde lest om stedet i Dagens Næringsliv og ville se det med selvsyn, og vi ble ikke skuffet.Når dette passer perfekt da er det gjennomført


Sofaen var så god og så djup at vi nesten ikke kom oss opp igjen, vi får heller si at vi kommer tilbake ved en annen anledning.

2 kommentarer:

Laila N. Christiansen sa...

Må innrømme at hjemlengsel ikke er en av de påtrengende følelser, men det er utrolig fint å følge deg og mr. Gemal på vandringer rundt i vår flotte hovedstad! :) Får bruke bloggen din til spaser-guide når vi tar på oss klær og trekker østover.... :D

Greta sa...

Tenker ofte at nå orker jeg ikke blogge mer, men så kommer det sånne koselig kommentarer fra bl.a. deg og så orker jeg litt mer. Tusen takk skal du ha :-)