mandag 7. mars 2011

Vinterferie i København

Når tåka ligger nesten nede i Oslofjorden kan det vel være greit å stikke av, fint å slippe alt maset om VM og hvordan tåka ødelegger og gjør hele VM til en skandale. Synes forresten at skulpturen foran Operaen gjorde seg bra fra denne vinkelen.


Det er mange år siden vi bodde på Grand sist og det var et hyggelig gjensyn. Men så er det jo også nordens mest moderne Hotel, bare les hele teksten så blir det bevist, ps vi så ingen radio og nettet var meget tregt.Grand Hotel i Vesterbrogade

 Her er foyern til Bibliotekskolen, vel det heter ikke det lenger nå, men derimot IVA, i følge pålitelige kilder økte de søknadsmengden betraktelig da de byttet navn. Kunne tenkt meg et år der sjøl, man kan jo drømme.


Universitetsbiblioteket på Amager, artig med den søyla synes jegGemalen hadde gjort hjemmeleksa si og funnet denne hyggelige bodegaen på Amager, bare ta en titt på hjemmesiden deres.


Det er vinter ennå i København, masse is på kanalene, men ingen sne i gatene og det var deilig.

Når isen bærer en bayer i mars blir det sein vår!

Blir en stund til kanalbåtene kan gå igjen Vi avluttet vårt Københavnopphold med en byvandring med Christian og hans History Tours, denne gangen var tema Reformationens København 1400-1600. Det var ikke så mange bygninger å se fra den tiden, for mange bybranner, men  gateløpene og navnene på gatene er de samme gamle. Les mer her, og ikke minst bli med Christian på tur neste gang du er i København.

 


4 kommentarer:

Erik sa...

Ja det er tydeligvis mye mer populært å være informationsvidenskabakademiker enn å være bibliotekar, men jeg synes at Informationsvidenskabsakademiet lignet ganske mye på Biblioteksskolen!

Greta sa...

De hadde prøvd å fjerne det gamle navnet fra veggen, men skyggen sto igjen :-)

fruentimmeret sa...

Flott bildeserie, takk for at du tar oss med på tur til Køben :)

Ser at vi har mange like bilder fra VM i Oslo. Jeg var der både før og etter mørkets frembrudd. Stemningen var magisk, gøy å ha opplevd det.

Gratulerer med dagen!

Greta sa...

Hei. Bare hyggelig å ha med følge til København, det blir nok fler.

Jeg så at du også hadde kveldsbilder fra Karl Johan, og da kom jo Piken og døden mer til sin rett.

Gratulerer med dagen til deg og.