tirsdag 2. august 2011

Briskeby-Gimle, bydel Frogner

Det er ikke så lett å komme igang med vanlig blogging igjen, tankene er fremdeles på Utøya. Og mye av dagen går med til å "være sammen" med gamle kamerater på FB gruppa "Minner fra Utøya".

Så dette er et forsøk på en myk start, for to uker siden tok vi denne søndagsturen:


Søndagsturen vår startet bra, men regnet tok oss ganske fort. Gemalen hadde en plan om Briskeby, Løvenskiolds gate og Choics-kjedens hovedkvarter. Men underveis snublet vi borti denne karen: Arno Berg

Det er ikke småtterier den karen har fått gjort i sitt liv, arkitekt og byantikvar, ca 450 artikler og bokomtaler i St. Hallvard. Han har fått dette monumentet ved det huset han bodde i og plassen er også oppkalt etter han.

Gyldenløvesgate 27


Gatene her på Frogner er veldig pene og velstelte, vi synes det er morsomt med brutte flater og hjørnetårn.

Så var det denne villaen, Arnstein Arneberg er arkitekten og stilen er nybarokk, bygd for skipsreder Ivar An Christensen og nå altså hovedkontor for Nordic Choice Hotels. Gemalen hadde lest i avisen at det var noen uenigheter om den så han mente vi bare måtte se den. Naboene er rasende på springvannet som er plassert på tunet. Ikke nok med at det plasker, men det er lyssatt også. Selvfølgelig hadde ikke Petter'n søkt om tillatelse før det var ferdig, så nå er han så lei seg for han kanskje må bryte alt opp igjen og han som var så glad i sin egen lysfontene.

Sitat fra Dagens Næringsliv 14.7.2011:

"Allerede for fem år siden sendte sameiestyret i flere bygårder i området klager til Plan- og bygningsetaten i Oslo kommune. Der ble Stordalens stolthet karakterisert som "et tivoli" og fontenen som ødeleggende for nattesøvnen. Et sameie i Sophus Lies gate skriver i sitt klagebrev: "Vannet sprutes ut støtvis av fontenen, hvoretter vannet faller ned med et høyt plask på den underliggende vannflate. Disse plaskene forstyrrer omgivelsene generelt, og er særlig forstyrrende for nattesøvnen i nabogårdene."
Dette er vel et nytt eksempel på rikinger som er ivrige etter å bygge monumenter over seg selv Stordalen har jo en god venn som holder på å ødelegge Ekebergåsen.

1 kommentar:

TorillJ sa...

Ja jeg må si det er på samme måten her, så jeg tok en pause igjen og skal nå konsentrere meg om mer slemtsfaglige tema på bloggen. Det er vel noe av det som bringer oss tilbake til hverdagen igjen.