torsdag 15. desember 2011

Førjulstur til København


For 17. gang på 21 år var vi på førjulstur til vårt kjære København forrige helg. Vi hørte det hadde vært full storm i Skagerak, noe vi sov oss igjennom, det lover godt for nyttårscruiset.

Første post på programmet var kunst. For noen uker siden var vi på Nasjonalgalleriet å så en utstilling som "hører sammen med" utstillingen på Louisiana. Kunstmuseum Bern heter den, Paul Klee var en av Bern (Sveits) kunstnerne og Cobra gruppen var en gruppe av danske kunstnere som ble opptatt av deres kunst. Utstillingen på Louisiana stiller disse gruppen opp mot Klee sine verker på en veldig fin måte, så også vi amatører kan forstå det og få en fin opplevelse av kunsten.


Som bonus var det en flott utstilling av Ai WeiWei, en kinesisk multikunstner, jeg vil kalle det avant-garde. Det var instalasjoner, filmer av forskjellige prosjekter han har satt i gang og så lysfontenen da.

Det var forresten han som laget fugleredet som var hovedstadion under OL i Peking. Han har bodd i USA i mange år, men i fjor reiste han tilbake til Kina og nå får han ikke lov å reise ut igjen, et kunstverk i seg selv.


En årstidsforvirret rose

Sol i desember

Julebordene på Royal Copenhagen er også en tradisjon, kjente kunstnere blir invitert til å dekke julebord med service og bestikk fra både RC og fra Georg Jensen. Så nå har vi fått mange gode ideer til årets julebord i Gamlebyen.

2 kommentarer:

Laila N. Christiansen sa...

Vi har hatt besøk av gode venner fra København her i Engleskogen i dag.. så det var utrolig hyggeig å åpne pc'n og se din blogg om den vakre byen!

Greta sa...

Så bra. Bare norsk tipping forstår hvor de skal sende pengene så kjøper vi hytte i Kbh, det er helt sikkert.