fredag 2. desember 2011

Informatikkbygget ved Gaustadbekken

Etter besøket på Arkitekturmuseet ble vi litt nysgjerrig på det nye informatikkbygget på Blindern så vi tok oss en tur opp i høyden.


Det ligger fint i terrenger over Gaustadbekken, men vi la merke til at de har et problem med mye leire. Gangveien mellom bygningene var egentlig matter så man ikke skulle dra for mye leire inn.Huset heter Ole-Johan Dahls hus og er oppkalt etter den første professoren i Informatikk ved UiO. Ett av de andre husene på campus heter Kristen Nygaard som var den andre pioneren innenfor faget. Gisle Hannemyrs hus kommer nok før eller siden det òg.Disse utsmykningene er det Bård Breivik som har laget. Vi så dem da de var utstillt på Universitetsplassen for noe år siden som et eget prosjekt og det var fint å se dem på plass også.

Se for deg hvordan lydbølger beveger seg i luft så får man sånne mønster, alle fire har forskjellige navn så er du musikalsk kan du prøve deg.

Bygget sett fra bekkenHer er Studenthjemmet, fin gammel bygning fra 1920-tallet, heldig de som får bo her i slike herskaplige omgivelser.


En aldri så liten kontrast fra portrommet på studenthjemmet med toppen av administrasjonsbygget bak, det heter forresten Lucy Smiths hus.

Vår enbårne sønn har ligget ved dette instituttet for noen år tilbake, men ikke hadde de det fine nybygget og ikke bodde han på det fine studenthjemmet, men han greier seg godt allikevel.

Ingen kommentarer: