søndag 8. juni 2008

Lillestrøm


I dag ble det en lten tur i nærmiljøet. Å gå på flomvollen bort til Volla og så gjennom villabebyggelsen og til Storgata er egentlig en fin tur. Først litt landlig og så by.
Flomvollen ble bygget etter flommen i 1995, var så heldig at det var valgår det året og ordfører Andreas lovet at han skulle få i gang bygging av flommvoll innen oktober 1995 hvis han ble gjenvalgt. Han ble gjenvalgt og 30.10.95 startet arbeidet med vollen. Den er blitt akkurat det som var meningen, en turvei og del av et rekreasjonsområde for hele byen.
Det er bestandig hyggelig å gå forbi krokett-banen og se at det er aktivitet der. Det så stygt ut for dem en stund fordi de ikke fikk lagt banen innenfor vollen, det ble rot med forsikringsselskap og alt sånt, men kommunen stilte garanti og så roet det seg. Krokett kom antagelig til Lillestrøm gjennom engelske ingeniører som var med å laget Hovedbanen til Eidsvoll i 1850-årene. I 1950-60 årene var det fem klubber her i Lillestrøm, og det var flere tilskuere på krokkettkamper enn det var på fotballkamper, den gang.
I dag er forresten Ålesund her for å slå LSK og de setter også sitt preg på vår lille by i dag, hyggelig det, men utrolig stygge drakter!

Ingen kommentarer: