mandag 24. november 2008

Oslo i middelalderen

Når man bosetter seg på tuftene av Gamle Oslo så må man nesten finne ut mer om hvordan det en gang var der. Søndag kveld var det foredrag i Ladegården og vi var der! Det var veldig mange som hadde funnet veien faktisk og vi fikk et engasjert foredrag av Jostein Gundersen fra Norsk Sjøfartsmuseum.
Han fortalte om det arbeidet de holder på med i "Barcode" rekka, hittil har de funnet 13 skipsvrak og jobber som noen helter for å få dokumentert så mye som mulig før DNB-Nord skal sette opp sine gigantbygg akkurat der de holder på. Det var godt å høre at det er utbygger som skal bekoste utgraving OG etterarbeidet som er stipulert til å ta åtte år.
Det de håper på er å finne skipsvrak som er eldre enn bybrannen i 1624 for da blir det automatisk stopp i byggingen, tror jeg må sette meg mer inn i kulturminneloven for dette kan bli interessant.
Se mer om interesseforeningen her På førstesiden er det et veldig fint bilde som er laget som en liten plakat og med en fin ramme på så ville det vært en fin julegave, (hint hint til rette person)
-

Ingen kommentarer: