torsdag 23. april 2009

I dag er det Jørgen sin dag

Og litt vår også, fordi vi i dag har vært foreldre i 30 år. Det har vært en stor glede å være mamma og pappa til vår Jørgen, som de fleste foreldre er vi kjempestolt og glad for det gode i livet hans. Han ble tidlig selvstendig og det tolker vi som at vi har lykkes med vår jobb som oppdragere.

Men allikevel har det jo vært stunder hvor jeg synes å kjenne meg igjen i Barbra Streisands sang If I Could. Hun sier bl.a.:

I would try to shield your innocence from time
but the part of life I gave you isn''t mine
I've watched you grow
so I could let you go

Jørgen har navnedag også i dag. Det var vi ikke klar over da han fikk navnet sitt, men det gjør jo ingenting.

Jørgen er en tysk form av Georg som kommer av det greske georgos (bonde, jorddyrker). I overført betydning blir vel det en som er jordnær og har beina på jorda og det passer godt for vår Jørgen.

Det er 9018 menn som har Jørgen som eneste fornavn, og som vi ser av statistikken var vi med på oppgangen:
I sagnet om Georgius fortelles det om soldaten Georgius som befrir en prinsesse fra dragen og derfor blir opphøyet til helgen. Når vi er i Hellas passer vi bestandig på å se etter St. Georgius i kirker vi besøker og har etterhvert en fin samling bilder av helgenbilder. På Nationalmuseet i København har de også en statue av St. Georg, vi finner han overalt, og det kommer kanskje av at vi er over middels opptatt av han.Ingen kommentarer: