tirsdag 7. juli 2009

Dronningen blant Osloturer

Når vi har besøk fra Tromsø velger vi denne turen som vi går flere ganger i året, og den er like fin uansett årstid. Denne lørdagen var det bortimot 30 grader pluss, men vi hadde smurt oss, i alle fall foran.

Som dere ser er det så varmt i Akerselva at endene satte seg på en stein.


Vi tok trikken opp til Kjelsås og startet ved Maridalsvannet og som vanlig må vi tenke på hvor flott det er at det er så mye skog og natur her midt i Oslo. Turen går via badeplassen ved Stilla hvor det virkelig krydde av folk denne fine sommerdagen.

Det er mye bever i dette område og vi så mange spor etter dem, men nå var det også mye nedfall etter fredagens herjinger fra værgudenes side.

Akerselva er ca.10 km lang fra os til os, med 150 meters fall fra Maridalsvannet til fjorden. Den har i alt 20 fosser og 23 bruer. Elva som tidligere het Frysja (skum/frådende/frossen), kan tidligst være omdøpt til Akerselva etter 1400, da Akernavnet kommer inn.

De norske bokklubbene var tidlig ute og etablerte seg her i Nydalen, også med bokhandel.
Riksteateret og Rikskonsertene har sine kontorer og produksjonslokaler her, TV 2, TVNorge og andre mediebedrifter er også her.
Nydalen har i løpet av de siste 20 årene gjennomgått en total transformasjon. Fra å være industriområde er det blitt et levende bydelssenter i bydel Nordre Aker. Det er omtrent 20.000 mennesker som nå bor, jobber og studerer i Nydalen. Da det var fabrikkindustri i Nydalen ble Akerselva dekket av produksjonslokaler som benyttet elvas energi, idag er Akerselva åpnet, renset og den benyttes igjen til bading og fisking.

Nederst her ser vi noen hus som står rett ved Oskar Braatensplass, det er ikke bare på Vålerenga og Kampen vi finner sånne fine husrekker, men også her ved turens spisestopp.


Vertshuset har god mat, rimelig mat og de har god drikke for enhver smak, anbefales.
Etter at vi hadde fått regulert diverse balanser gikk vi ned til sentrum over Grünerløkka og det er en tur jeg har blogget om før og sikkert kommer til å gjøre igjen.
-

Ingen kommentarer: