mandag 13. juli 2009

Gutta og jenten på tur

Alle våre beretninger fra Dronningens by har tirret nysgjerrigheten til våre venner fra Tromsø såpass mye at nå ville de være med oss dit. Da tok det ikke lang tid før det var flere som ville være med og det var jo bare hyggelig, men de måtte være villig til å gå, mye.

Her er Øystein i full gang med guidinga, han tok oppgaven alvorlig. Første dagen startet vi med frokost i Hansens gamle familiehave, her skulle det spises sild. Har en følelse av at det var meget vellykket, selv Håkon ble mett.

Etter noen timers hvile på vårt kjære St. Thomas bar det avgårde med bussen til Blågårdsplads. Dessverre var det allerede fullt inne og det så ikke ut som konserten den kvelden var for folk i sin beste alder, men det var fint å få vist frem denne utrolig fasinerende plassen med sine statuer som er så groteske at det er fasinerende.


Det ble en tur på Funcks vinstue istedenfor og selv om det ikke var musikk der kosa vi oss riktig godt. Bernhard og Venke var veldig fornøyd med å få lov å røyke innendørs :-)

Venke var forresten veldig fornøyd med spillemaskinene også, og hun vant jo litt og da var det en hyggelig mann som hjalp henne å veksle. Hun kjøpte nye sandaler for pengene og var veldig fornøyd med det.


Fredagen brukte vi på Østerbro og Nørrebro med frokost på St. Hans torv. Det kom litt regn og var litt sur vind, men da gikk vi jo bare innom en bruktbutikk som også hadde regn/vind tøy for en billig penge så det ordna seg det også. Vi spurte om regnjakka var vanntett, men da fikk vi bare et smil til svar. Vi støttet en god sak i tillegg fordi butikken ble drevet til inntekt for hjertesyke.


Til middag ville vi ha italiensk og da ble det Pompei på Kulltorvet nok en gang. Forstår jo at det er enklere å servere to enn seks personer, men man kan jo være litt blid allikevel. Så endelig ble det litt musikk, det var jo jazzfestival, Hvide lam er et sikkert kort å satse på for hyggelig musikk. Litt trangt om plassen og noen sure nordmenn som mente vi ikke skulle prate så mye greide ikke å dempe stemninga. Dette er en vinstue og ikke et konserthus, husk det til en annen gang.


Lørdag var vi klare for loppemarkedet på Frederiksberg, vi var ute etter flere babyer, her er Øystein på leiting. Men de hadde bare de to vi har fra før så vi vandret videre inn i Frederiksbergs have. Det er virkelig balsam for sjela å spasere der.


Det synes disse svanene også som lignet litt på oss der de spankulerte over veien.


En god grunn til å gå her er dette smokketreet. Vi kom over det engang for noen år siden og ville gjerne vise det frem. Vi var så heldig at det kom en liten frøken som skulle henge opp smokkene sine, skal love at det var ikke et øye som var tørt da hun sa farvel til sine gode venner.


Våre venner hadde fått lov å komme med ønsker for aktivitet og et av dem var kanaltur, så da ble det det. En times tur forbi Nyhavn og operaen på Dokøen, det gamle verftområdet, hilse på den lille havfruen på Langeline, inn i Christianshavnskanal og dette er det vi ser når vi kommer ut der fra:


Den sorte diamant, det er nasjonalbiblioteket i Danmark, "Det Kongelige bibliotek". Jeg synes vårt Nasjonalbibliotek er flott, men dette er da også fint. Det er dessuten bygd sammen med den gamle delen på en meget vellykket måte.

Lørdagskvelden i Tivoli ble en morsom opplevelse selv om ingen av oss er noen karusellmennesker. Vi tok morsomme bilder, flirte en masse og tilslutt var det lasershow til musikk. Vel så fint som fyrverkeri og kanskje mer bærekraftig. Vi avsluttet kvelden på Jernbanekafeen hvor våre venner var innom i fjor og kjøpte glass med Storm P motiv og nå hadde de bruk for flere.
Jeg glemte nesten å si at på Gammel Strand fant vi babyene våre så nå er det komplett:
Søndag ble en rolig dag, vi gikk først Strædet bort mot Kongens Nytorv hvor vi tok en velfortjent hvil. Fortsatte inn i Frederikstaden hvor vi nok en gang lot oss imponere av Marmorkirken før vi snudde mot sentrum. Her er gutta på vei gjennom Kongens Have, vi rakk ikke utstillingen på Rosenborg for nå måtte vi ha frokostbøf før Metroen tok oss tilbake i Lufthavnen.

Som før fortalt var det denne helga jazzfestivalen sluttet og vi fikk ikke med oss noe særlig mye musikk, men på vei over Vår Frues plads fikk vi avslutningsparaden, og det var da noe.


Og som de vanemennesker vi er skal du ikke se bort ifra at det blir flere slike turer både i Oslo og i København.
-

3 kommentarer:

Heidi sa...

Er det bare å bestille guidet tur hos dere? ;o)

Vi vurderer kanskje en tur til Køben i ferien selv. Hvis vi ikke skal prøve ut London. Må bare få mannen hjem først. Men jeg har ferie om tre dager! :o)

Greta sa...

Joda Heidi det er bare å bestille, he he.
London er også fin, men av en eller annen grunn havner vi mest i København.
Tenker du gleder deg til å få mannen hjem igjen, er det for godt da eller skal han ned flere ganger?

Heidi sa...

Jeg har aldri vært i London, så det hadde vært moro. København vet jeg jo er fin! :o) Pia vil helst dit.

Mannen kommer hjem i slutten av juli som den første av to hjemmeperioder. Han er ikke hjemme for godt før rundt 10. desember, så det er langt igjen.