søndag 19. juli 2009

Skogstur i byen

Et av mine sterkeste minner fra barndom og ungdom er duften av skogen etter regnvær, på østlandet. I 1963 var vi på Lillestrøm og i 1970 var jeg på Nesodden på ferie og sånn som det anget av skogen etter regnvær var jeg ikke vant med hjemmefra. For det første er det ikke trær i det hele tatt på Magerøya der jeg opprinnelig kommer fra, og i Tromsø blir det bare kaldt og ekkelt etter regnvær uansett årstid.

Så i dag ville jeg til Botanisk hage for å gjennoppleve duften av hine dager. Vi bommet litt fordi det aldri stoppet å regne, men det luktet allikevel veldig godt og friskt. Og selv om vi ble søkkvåt ble vi ikke kalde, og det var deilig å komme hjem igjen.
Gyldenlak, før Du din Glands har tabt,
da er jeg Det hvoraf Alt er skabt;
ja før Du mister din Krones Guld, 
da er jeg Muld.
Henrik Wergeland
Botanisk hage ligger på Tøyen og har eksistert siden 1814, vi konsentrerte oss om dufthagen som inneholder planter som lukter spesielt mye. En hage tilrettelagt for blinde, her har etikettene også punktskrift så de også kan lese hva det er de lukter på. Etterpå gikk vi opp til oldemors hage, her er det samlet mange gamle planter fra forskjellige områder rundt Oslofjorden. Alle etikettene inneholder plantenes proveniens og alle har et eget registreringsnummer, det kan en bibliotekar like.På vei til Tøyen gikk vi Brinken, en gate på Kampen som går fra Åkebergveien til krysset Kjølberggata/Økernveien. Navnet betyr bratt skrent og her er det virkelig bratt. Trappa er dessverre stengt nå fordi den ikke har blitt vedlikeholdt. Nå er det planer om å bygge en høyblokk akkurat her, hva skal man gjøre for å få snudd et sånt vedtak?

2 kommentarer:

Marianne sa...

jeg må si jeg er imponert over alle historiske og andre detaljer du får med deg i bloggen;o). Og jeg er enig med deg at å bevege seg ute i regnet eller rett etterpå er en veldig sanselig fornøyelse. Er vel ikke så flink til å legge igjen kommentarer på bloggen din, men jeg leser den jevnlig:D

Greta sa...

Takk skal du ha Marianne, kjekt å vite at noen har glede av å lese bloggen. Får mange tilbakemeldinger muntlig også :-)