mandag 19. oktober 2009

Fiskekørvan som ble til Heiagjengen

Jeg har bruk for litt hjelp for å finne kunstneren bak denne koselige skulpturen jeg fant i Mo i Rana. Finner ut at den heter Fiskekørvan noe jeg synes er litt rart for er det ikke ei tøtta som sitt til venstre?
-

5 kommentarer:

Moværing sa...

Hei, gikk nettopp forbi denne skulpturen i dag på vei inn i banken. Skulpturen heter "Heiagjengen" og er laget av Solveyg W. Schafferer. Og ja, det er ei lita jente lengst til venstre. Bankfilialen i Mosjøen har en lignende skulptur, som kan ligne mer på fiskerkørva.. :-)

Viggers sa...

Jeg kontaktet fylkesbiblioteket - hvem ellers ? - og fikk dette svaret fra Sølvi Riise:

Den heter "Heiagjengen" og er laget i bronse eller noe lignende av Solveyg W. Scafferer. Dette står på en liten anonym plakett under føttene til barna. Lengst til venstre i Heiagjengen sitter ei lita jente med musefletter.
Skulpturen står utenfor Helgelands sparebanks hovedinngang på torget på Mo. Og bankfolka sier at HSB's filialer i Mosjøen, Velfjord og andre steder på Helgeland også har slike skulpturer i samme "serien".

Greta sa...

Tusen takk begge to. Da har jeg tatt Wikipedia i en feil og det er jo greit. Får vel rette det opp også da :-)

Anonym sa...

Så får jeg på vegne av wikipedia takke for at feilen ble rettet, og samtidig rette rettingen: kunstneren heter Solveyg W. Schafferer med h ;)

Greta sa...

Til anonym. Det er selvfølgelig helt i orden at du setter i den h en som mangler, skulle bare mangle :-) Er litt uvant å rette Wikipedia så jeg var nok ikke obs nok.
Dette ble jo en morsom sak.