torsdag 29. oktober 2009

Musikk i København

Vi prøver å få med oss musikk når vi er i København og en kveld er vi på Hvide lam hvor de spiller tradjazz. Alltid hyggelig, både musikk og klientell. Vi la forresten merke til at også her er det de unge voksne som har okkupert stedet, det er nemlig lov å røyke inne på slike små steder. Men da musikken begynte forsvant de, pussig, men helt ok.

Lørdag dro vi igjen til Blågårds apotek for å høre litt mer moderne jazz, det var Bjarne Gohlkes trio som sto på programmet. Denne gangen var det ikke vanskelig å finne plass, i motsetning til under jazzfestivalen.
Man kommer lett i snakk med de innfødte og denne karen var nok Pushwagners danske fetter:Når man er her i hjertet av Nørrebro er det ikke til å unngå at det blir snakk om disse bandeopprørene og skytinga som har pågått her i det siste. Men vi vil ikke la oss skremme, Nørrebro er en fantastisk bydel som inneholder mer enn pøbel. Akkurat nå forbereder de et dialogmøte:
Området rundt Blågårdsplass har vært et sentrum for opposisjonell ungdom gjennom de siste tretti år, det var her man skyllet ut tåregassen fra øyne og strupe under de store opptøyene. Man kan jo romantisere det, men det er selvfølgelig ikke greit at man kan bli offer for et tilfeldig skudd når man sitter på kafe her. Det er godt at beboerne tar fatt i problemet og vi ønsker dem lykke til.
-

Ingen kommentarer: