lørdag 3. oktober 2009

Gullrekka

For oss er Gullrekka lørdag og radio. Det starter kl 09.00 når Nitimen vekker oss, og er vi heldig er det Jacobsen sjøl som er programleder. Men de andre går jo de også, til nød. Kl 11.00 er vi ferdig med frokosten og tilbehøret til aviser og kaffe er Finn Bjelke og Popquiz. Vi greier skjelden å svare på oppgavene, men lar oss imponere av nivået på innringerne. Nå er det jo mange som har bakkemannskap som googler oppgavene, og det finnes også mobiltelefoner som tar opp musikkoppgavene og sender dem til en database som gjennkjenner dem og sender tilbake navn på artist og låt. Men sånn juks blir lett gjennomskuet og da er ikke Slemmefinn nådig. Som ekstraspørsmål for å skille jevnbyrdige deltagere kan han finne på å spørre om navnet på Norges beste fotball lag, og da er svaret Lyn (ikke spør meg hvorfor).

Kl 1200 kommer det et halvtimes progam som heter Øde øy, om vi hører på det eller ikke kommer an på hvem som er gjest. Gjesten skal fortelle hva vedkommende vil ha meg seg av musikk på en øde øy, og det kan jo være så ymse.

Når vi kommer så langt er det tid for en luftetur, noen ganger skal vi handle og andre ganger skal vi bare gå en tur. Det er disse turene jeg gjerne blogger om ellers. I dag var det regnvær og turen ble ikke så lang. Vi var innom det nye markedet på plassen mellom Schweigaardsgate og Munkegata, det var premiere for markedet og de kunne vel nesten ikke være mer uheldig med været. Vi får håpe de vokser seg større etter hvert for det er et hyggelig innslag i nærmiljøet.


Når vi så er hjemmme igjen fortsetter vi å høre på P2, som oftest blir det ca kl 1600 med Museum. Etter dagsnytt er det klart for ukens korrespondentbrev, her kan de få korrespndentene som er igjen fortelle hvordan deres hverdag er der ute i tjeneste for rikskanalen. Noen ganger forteller de om hvordan de får hverdagen til å fungere og noen ganger forteller de om de vanskelighetene de har med å lage de reportasjene de gjerne vil fra de områdene de har ansvaret for.

Så kommer det gjerne en halvtime hvor grøten er viktigere enn radio, men 17.30 er vi klar igjen til Kunstreisen, det er et interaktivt program fordi vi på nettet kan følge omvisningen ved å se bildene samtidig som vi hører hva eksperten og progamlederen ser. Pedagogisk og lærerikt for oss som gjerne vil lære mer om kunst.

Så avrunder vi med lørdagens høydepunkt; bluesasylet. Hei Knut, hei Knut! Denne ordvekslingen starter avrundingen av lørdagens Gullrekke for oss.

God helg.

1 kommentar:

Anja sa...

Vanemennesker? Takk for gode tips om radioprogram!