søndag 22. november 2009

Hjemlengselblues

Vet ikke om det er årstiden som gjør det eller om det bare er fordi det nå er et års tid siden vi flyttet fra Lillestrøm, men i det siste har jeg hatt litt hjemlengsel. En spasertur i den nye gågata gjorde underverker, tempoet her er noe helt annet enn Oslo sentrum, men vi så ikke så mange kjentfolk som vi hadde forventet.

Noe av det jeg har savner er muligheten til å høre god musikk på lørdagsettermiddagen, uten å måtte betale i dyre dommer for noe en kanskje ikke synes er så bra. Vi kjøper mye heller lodd, og da får man muligheten til å vinne et fruktfat. Skulle så gjerne hatt bilde av det, men jeg gikk tom for batteri. Fruktfatet var en asjett med et eple på! Hun som vant tok det sporty.

På Kulturpuben i Lillestrøm er det gratis blues og i går var det Texas Twisters som sto på programmet.
Du kan lese mer om dem : her (ikke spør meg hvorfor teksten er på engelsk). De spilte veldig bra, mye standardlåter, men det er helt greit når de har spillegleden i behold. Verre er det at de ikke kan skru ned lyden på anlegget litt. Det er et gjennomgående problem med musikk i Lillestrøm, lær av København her sier nå vi!Kulturpuben er en del av området som kalles "Gamle Lillestrøm"og drives av entusiaster. Noe som er typisk for Lillestrøm er at hus blir flyttet, det kommer av at området opprinnelig var et oversvømmingsområde for Øyern. Et år kom Lurkahuset drivende med vårflommen og det er i dag bevart som byens eldste hus. I år flyttet de S. Bergersens snekkeri fra Volla til Kirkeveien og det står nå som en integrert del av "Gamle Lillestrøm". En entusiastisk Arne i Bluesklubben sørget for at alle kjøpte boka som Eli Møller har laget om flyttinga av huset.
Den samme Eli Møller har laget alle tegningene som pryder veggene i Skolen hvor konsertene til Bluesklubben holdes.
-

Ingen kommentarer: