søndag 29. november 2009

Første helga i advent

Etter en lang og tildels slitsom uke var det en fryd å se på NRK2 fredagskvelden. 7 timer og 10 minutter togreise fra Bergen til Oslo! Tøft av NRK og i det hele tatt tørre å sette opp noe sånnt. Ser av dagens aviser at det ble en suksess, nett-tv ble nærmest sprengt og twittringa mellom journalistene antok nye høyder. Må innrømme at vi sovna omkring Gol, men resten er tapet så vi skal nok komme oss helt frem en annen dag.

Lørdag var det adventskonsert med Oslo kammerkor i Grønland kirke. Stilig å gå på kirkekonsert lørdagskveld kl. 1930. Grønland kirke er en langkirke fra 1868, tegl i nyromansk stil med 800 sitteplasser. Vi var vel omkring 150 mennesker som fikk med oss en kjempefin konsert med koret og Sondre Bratland som fremførte norske folketoner med adventspreg. Vi fikk også innslag fra Bratlands plate "Rosa frå Betlehem". Koret har som vane å bruke hele kirkerommet, også fysisk, det gjør seg egentlig veldig bra, men Grønland kirke var litt for stor til dette grepet. Det ble for langt mellom solist og kor så det var til tider usynkront, og så blir det for mye støy når koret skal bevege seg mens solistene synger. Kirka har mye akustikk som det kan være vanskelig å forholde seg til. Men alt i alt en flott opplevelse, og de avsluttet med En rose er utsprungen, et verdig alternativ til Deilig er jorden.


Søndagen har vi så langt brukt til å henge opp vår nye lampe. Det ser ut som den alltid har hengt der. Det var den første vi så på for et års tid siden, så har vi leita litt til før vi kom tilbake til denne.

-

Ingen kommentarer: