tirsdag 1. desember 2009

Førjulsmøte

I dag var det førjulsmøte i Norsk bibliotekforening avdeling Oslo/Akershus og vi var invitert til Statistisk sentralbyrås bibliotek og informasjonssenter. Der fikk vi en fin innledning om SSBs digitaliseringsprosjekt.
Innen 2012 skal de ha digitalisert alle Norges offisielle statistikker og alle SSBs publikasjoner, ikke mindre enn 1,3 millioner sider. Disse legges ut på hjemmesidene deres etterhvert som de blir klargjort, disse sidene er forresten under bearbeidelse i et forsøk på å få dem mer oversiktlig.
Det var spesielt tre kilder som ble presentert og disse kildene er veldig aktuell for slektsforskere; nemlig Amtmennenes femårsberetninger, folketellingene og medisinalberetningene. Det morsomme med disse gamle statistikkene er at det er ikke bare tall og tabeller, her er det mye tekst og mange beretninger og også meningene til de som rapporterte.
Se nærmere på "Bidrag til en norsk befolkningsstatistikk, det er altså en gjennomgang og analyse av folketellingen 1875: (du finner lenken på den siden).

I det hele tatt er disse historiske statistikkene veldig informative og morsomme å bla i,
les mer her.
-

Ingen kommentarer: