søndag 27. desember 2009

Julefeiring

Vel overstått og god fortsetning. Jula 2009 ble preget av det store snøfallet. Ettersom vi skulle mye frem og tilbake ved bruk av bil ble det nødvendigvis mye fokus på vær- og veimeldinger.

Men jeg må jo si at en slik utsikt fra vinduet er vakkert, spesielt siden vi ikke er nødt å skufle det vekk sjøl. Det kommer en traktor og noen menn med kost og spade og gjør det for oss.


Finere juletrepynt finnes vel heller ikke.

Og utsikten til Ekebergåsen er også fasinerende, uansett vær og vind.


Lysene på verandrakanten jobber på overtid for å holde hodet over snekanten.

Og på Stalsberghagen var det ekstra stemningsfylt.

Vår julefeiring starter lillejulaften med alle fire barna. Da prøvesmaker vi på julematen og drikken, ser på Grevinnen og hovmesteren og Hjemme alene. Jeg ble sittende alt for lenge oppe, må høre Mahalia Jackson både en og to ganger og så var det så fasinerende lysforhold over Oslo. Derfor var det litt vanskelig å stå opp på selve julaften, men programmet var tett så det var bare å komme igang.
Først måtte vi innom postkontoret vårt, det er på Manglerud!, siste julegaven var endelig kommet. Deretter gikk turen til Lillestrøm for å hilse på Øysteins familie som bor der, det har etterhvert utviklet seg til en hyggelig tradisjon. Nå er det jo ikke så veldig lenge siden sist vi så dem fordi vi markerte at det var 90 år siden svigerfars fødsel midt i desember med en familiesammenkomst, men dog. Så var vi på Stalsberghagen og tente lys for Øysteins søster og niese som har graven sin i det området som vises på bildet, og for svigerfar og svigermor som ligger på minnelunden.
Jørgen dro deretter til sin svigerfar i Buskerud og vi fikk besøk av Anja og hennes Øystein, min bror og nevø. Vi satt ved bordet i to timer og pinnekjøttet gikk rundt opptil tre ganger, klokka var 20.30 før det var klart for kaffe og presanger, men 11-åringen maste aldri. Alle fikk noe de hadde ønsket seg og var glade og fornøyde. Etter at vi hadde ryddet var det tid for Karl Bertil Jonssons julafton på TV, det er en tradisjon og jeg er ikke sikker på at alle gjestene synes det var like morsomt, men men.
1. juledag var vi to "gamle" alene og gikk oss en tur i Oslos gater, stille og rolig dagen-derpå-stemning i byen. Etterhvert begynte det å blåse litt og så kom det mer sne så det var godt å komme i hus igjen. Deilig ørret sto på menyen.
2. juledag var det klart for nytt innrykk, i tillegg til barn, svigerbarn, bror og nevø var pappa med, men mamma fikk slippe, hun går å venter på å starte en cellekur og har egentlig nok med det.
I dag er vi alene igjen og vi skal ut å spise, det har sluttet å sne og det er åtte minusgrader, men en liten spasertur blir det nok allikevel. Og i morgen er det jobbedag for oss begge to og det er greit.
-

1 kommentar:

Heidi sa...

Vakre og stemningsfulle bilder, Greta. Jeg skal også jobbe i morgen. Fra ni til to og det er i grunn greit! :o) Deretter blir det fri resten av året! Og det er greit det også...

Ha en fortsatt god jul! :o)