onsdag 31. mars 2010

Teatertur


Gasværket, tidligere Østre Gasværk Teater eller bare Østre Gasværk er et dansk teater, i det nedlagte Østre Gasværk på Østerbro i København. Teatersalen ligger i det runde murskallet, som frem til 1979 inneholdt den gamle gasstanken, og er et av Københavns mest storslåtte teaterrom. Bygningen er tegnet av Martin Nyrop og oppført i 1883.

I går kveld var vi i dette fantastiske teaterrommet og så på MACBETH; et av William Shakespeares blodigste dramaer. En fortelling om et menneske, som i sitt magtbegjær styrter i grus og besegler sin egen undergang. Et kongedrama om en mann, som manipulert av sin dronning, kastes ut i et moralsk forfall og en maktsyke, som også ødelegger landet.

Da Macbeth fikk den løfterike spådom, at han skal bli Skotlands neste konge, gripes han av et altomfattende maktbegjær. For å fremskynde sine ambitioner myrder han, kraftigt oppfordret av sin kone lady Macbeth, den regjerende kong Duncan. Drapet på Duncan blir Macbeths vei til tronen, men det blir samtidig startskuddet til en serie av mord, som forderver dem begge. Forgjeves forsøker Macbeth å fortrenge udåden og dekke over deres skyld, men ugjerningen hjemsøker dem med hallusinasjoner som driver dem fra forbrytelse til forbrytelse.

Murene i gassverket passet utmerket som kulisser, nærmere kongeborger i Skotland kommer man vel ikke. Og nærmere noen av Danmarks beste skuespillere kommer man heller ikke når man sitter på første rad og nesten ønsker at det fulgte håndkle med.
SOFIE GRÅBØL og NICOLAS BRO, FRANK THIEL , JOEN SEEMANN HØJERSLEV , NICOLAI DAHL HAMILTON, THOMAS HWAN, LARS LUNØE, LARS RANTHE , KRISTJÁN INGMARSSON, TILDE MAJA FREDERIKSEN, LARS BOM

Dette avsluttet en litt rar København-dag. Vi var litt uheldig med teknikken på hotellet, ikke virket TVen og ikke fikk vi opp PCen, etter å ha byttet rom fikk vi i alle fall PCen opp og som plaster på såret fikk vi et glass vin i baren, men den vinen var så varm og bartenderen så sur at det ble bare komisk. Ellers er Imperial et litt slitent hotell, vi bodde her en gang for 15 år siden og nå var vi moden for å prøve det igjen, vi tenker positivt.
-

Ingen kommentarer: