søndag 30. mai 2010

Arkitektur

Søndagsturen skulle gå til Nasjonalmuseet - Arkitektur på Bankplassen og da passet det jo godt å ta omveien om Operaen for å se nærmere på denne lillesøstera som ligger å vaker der.

Som så ofte før må jeg bare si: Kunsten er å komme på det og den passer til Operaen. Mye folk på taket som vanlig, mange med t-skjorter fra gårsdagens begivenhet la jeg merke til. Seinere ute på Karl Johan var det flere med AD/HD skjorter, eller var det AC/DC (så faktisk begge deler). Skal visst være et stevne på Valle Hovin i dag.

Vi hadde en fin tur rundt havna og så også på det store skoleskipet fra Russland som har vært i byen noen dager.På museet er det en utstilling om Slottet og Linstow, grei nok, men ikke særlig sprek utstilling. Gammelmodig folkeopplysning som ikke sa så mye nytt. Det tok 25 år og fullføre Slottet og det ble ikke så gedigent som de første utkastene antydet, og før det sto ferdig var byen utvidet så mye at det ikke lå på landet lenger heller. Parkanlegg fra Slottet og til Bygdøy kunne vært noe, men det ble det heller aldri noe av.
Det var ikke lov å ta bilder på utstillingen så dere får evt se på hjemmesiden deres hvis dere vil ha flere opplysninger.
Det var faktisk en fin liten sideutstilling i det gamle bankhvelvet; Linstow som akvarellmaler, en teknikk jeg aldri får fullrost nok, det blir så fine bilder og disse var også veldig bra.

Å besøke Nasjonalmuseet er faktisk gratis så det gjorde jo ikke noe at det ikke var så spennende.

1 kommentar:

Anonym sa...

kult, faren min var med på å bygge den du har bilde av der