mandag 10. mai 2010

Konfirmasjonstradisjon

På dagen 39 år etter at jeg ble konfirmert var det vår grandnieses tur, borgelig konfirmant i Lillestrøm. Denne jenta har vi fulgt siden hun ble født, hennes oldeforeldre bodde i samme huset som oss så hun var ofte innom.
Begge foreldrene er over gjennomsnittet interessert i musikk og korps så selvfølgelig er konfirmanten også medlem i Lillestrøm skolekorps, og det er det som er dagens poeng.
Korpset har som tradisjon og komme på konfirmasjonsfesten for å hylle konfirmanten med en masj eller to, her kommer de:Onklene på farsiden er også korpsmennesker og de kunne fortelle om den gangen kullene var så store at korpset deres hadde 14 spillinger på en søndag. Og ettersom det var brus og is på alle stedene avstedkom det mange morsomme episoder med noen busker innvolvert. Den gangen var det også tradisjon at konfirmanten ble med å spilte, i går sto hun sammen med oss å hørte på, etterpå kom alle sammen frem til henne og hilste, noen med gaver. Så fikk alle sammen brus og is og en hyggelig prat, jeg har jo vært klar over denne tradisjonen før, men aldri opplevd den på nært hold og jeg må si det varmet, veldig hyggelig. Tror lillesøster står her og gleder seg til det blir hennes tur.


Ellers var dette en anledning hvor vi fikk treffe den andre delen av konfirmantens familie. I og med at vi er ett ledd lenger ute er jo ikke det så ofte at vi har møttes. Både farmor, tanter og onkler på farsiden og fettere og kusiner som vi aldri har møtt før.Det var veldig artig å se hvordan disse søskenebarna ligner på hverandre, spesilt to av jentene var veldig lik, både i sinn og skinn. Og jeg er jo litt opptatt av aner og den slags så jeg leter jo litt ekstra.

Ps. det er Sunnmørsbunad hun har på, hennes farmors-slekt er derfra.
-

Ingen kommentarer: