mandag 3. mai 2010

Teatertur til Tromsø

Vente på Godot av Samuel Beckett.

Med tjyvlånt bilde fra  Hålogaland Teater sin hjemmeside.

Vi satt og så på Nytt på Nytt for noen uker siden og herrene Figenschow jr. og Sørbøe var gjester. De kunne fortelle at de skulle ha premiere i Tromsø på Vente på Godot om få uker. Vi heiv oss på telefon og spurte om noen ville ha besøk og være med på teater? Vi kombinerte det med 1. mai feiring og hadde en meget vellykket slutten på vinteren tur.

Godot kjenner vi fra salige Fjernsynsteateret, tror det var Tom Tellefsen og Espen Skjønberg som hadde hovedrollene den gang. Nå er det i nyoversettelse av Jan Erik Vold og holder helt inn.
Absurd teater er det, men med det samspillet mellom disse to som kjenner hverandre så godt og har taiminga fra komedie og standup, blir det veldig jordnært også. Det er ikke et kjedelig øyeblikk og når det er ferdig kunne vi tenkt oss å se det en gang til, med det samme.
På scene Øst på HT blir det intimt, scenografien er strippet til det minimale, men med lys og musikk fylles scenerommet helt opp.
Så alle dere som bor fra Harstad i sør til Kirkenes i nord, kjenn deres besøkelsestid når turnéen starter 19. mai, og dere som bor i Tromsø har fremdeles muligheten frem til den 12.
-

Ingen kommentarer: