torsdag 25. november 2010

En kveld på Musikkhøgskolen

Sånn på slutten av året pleier Norsk bibliotekforening Oslo/Akershus å invitere medlemmene til møte i ett dertil egnet bibliotek, i år var det NMH biblioteket som åpnet sine dører for oss.

På musikkhøyskolen har de selvfølgelig konsertsaler, her arrangeres stadig konserter, mange av dem åpne for allmenheten og gratis også. Skulle gjerne hørt dette orglet. Har du forresten tenkt på hva som er dirigentens instrument?


Det første man ser når man kommer inn er denne veggen, flott å se gjenvinning av jernskrot på denne måten, kunstneren er Paul Brand og verket heter Kontrapunkt og er fra 1988. Bygninga ble tatt i bruk i 1989.
  

Omvisningen i biblioteket var  spennende, masse CD-plater, veldig lurt å sette dem opp etter nummer for det er jo umulig å bestemme om man skal sette dem opp etter komponist, utøver eller tittel. Hjemme har vi jo bare en brøkdel av antallet og vi har problemer med å finne frem.


Biblioteket har mest noter og de er satt opp etter et eget system som egentlig er tysk, det borger for ordnung og reda. Biblioteklederen fortalte litt om vanskelighetene med å få tak i alle delene til et partitur som jo må være av samme utgivelsen for at orkestret skal kunne bruke dem.

Biblioteket har også bøker selvfølgelig, mest i 700 klassen, men også litt annet, psykologi og adferdsterapi for eksempel.

Biblioteket har Lindemanfamiliens instrumentsamling og den er jo verdt et besøk i seg selv; legg merke til fiolin nr. to fra høyre, den har ingen kasse så den heter Hybelfiolin, så kan du jo selv finne ut hvorfor.


Uten mat og drikke intet førjulsmøte i Bibliotekforeningen, og som vanlig var det tapas og det smakte utmerket og det var mat nok til alle de ca 50 medlemmene som var møtt frem.Og så var vi så heldige at det var noen studenter som også ville gi oss åndelig føde, disse jentene kan vi vente oss mye av i fremtiden. Om ikke så lenge skal de være med i en konkurranse for unge musikere og siden når de gjør furore på Metropolitan og La Scala så kan vi si at vi så dem først.


Dirigentens instrument er forresten koret, korpset eller orkesteret.

2 kommentarer:

Liv Ofsdal sa...

Dirigentens instrument må vel være dirigent-staven/stokken (eller hva det heter)?
Du traff ikke på brodern da...hehe...han har begynt å jobbe der ;)

Greta sa...

Hei Liv. Hvis du leser det med smått nederst så ser du svaret, litt lurt.
Nei jeg så ikke bror din nei, men du kan være sikkert på at han har en fin arbeidsplass der.