lørdag 5. mai 2012

Team Time Trial

Er det noe SATS vet så er det at folk fort blir lei av én treningsform så derfor finner de stadig på noe nytt. Inntil nå har alle nyheter foregått i sal, men nå har det kommet en ny form for sykkeltime: TTT.

lånt fra google
Hurra! tenkte jeg som bruker mesteparten av min tid på SATS i sykkelsalen. Dette er en time som bygger på en tempoetappe i Tour de France, deltagerne deles opp i to lag som skal bytte på å dra. Egentlig skal det være to instruktører som leder hvert sitt lag, men på National er det bare en og hun får kjørt seg; for her går det fort og det er mye stående, tøffe Lene.

Det som er litt synd er at folk ikke møter opp, vi har vært 10-12 stykker på disse timene som var stappfull da det var en vanlig intervalltime. Jeg er veldig overrasket over at sykkelfolket ikke er mer interessert, men det kan jo ha sammenheng med at dette falt sammen med utesesongen for mange. Så det er kanskje en bommert fra SATS sin side å prøve dette ut akkurat nå. Får håpe de prøver igjen til høsten for dette er moro.

Timen er lagt opp som vanlig med to topper, men innenfor hver topp ligger vi alle sammen på 85-95% i puls hele tiden. På første toppen ligger man i to minutter hver i tet og da går pulsen lett opp mot 95% så lar man pulsen dale ned mot 85% når man ligger bak og hviler. På andre toppen går det forterer for da bytter vi hvert minutt, før vi kjører sammen mot mål de siste tre minuttene.

lånt fra google

Ingen kommentarer: