tirsdag 3. februar 2009

Med velferdskomiteen på tur


Vi har en velferdskomitee på jobben som finner på mye moro. I dag var det omvisning i Den norske Opera & Ballett som sto på programmet.
Femti forventningsfulle nb-ere ble delt i to grupper som ble ledet rundt av operaens egne omvisere. Hun vi hadde var i alle fall veldig flink, håper han andre også var det.
Vi startet med å se på grunnsteinen, ikke en helt alminnelig grunnstein, det er et antall arier som er spilt inn og komprimert til litt over ett minutts lyd som ble spilt gjennom en høytaler formet som en trakt ned på våt sement. Resultatet er visuelle lydbølger, stilig.
Vi fikk høre litt om tankene bak kunsten og materialene som er brukt i garderobene og publikumshallen før turen gikk inn i verkstedene. Der holder de på å lage kulisser til Don Quijote, hvordan vi kunne se det? det var en vindmøllevinge der, det var vel et hint.
Så gikk vi gjennom korridorene, tittet inn til ballettskolen hvor mange unge jenter og gutter var i gang med øvelse. Nå vet vi at en ballerina bruker ca. 50 par sko i sesongen, hvert par er spesialsydd til henne og lages i London, prisen? Vel, ikke vet jeg.
Så var det selve salen da, vi kom inn på tredje balkong og det var helt utrolig flott. På scenen sto åpningskulissen til Flaggermusen, det var to karer som holdt på med noe i orkestergrava og vi kunne nesten høre hva de sa til hverandre. Med den gamle orkestergrava i minne måtte jeg dessuten tenke at musikerne må ha fått angst for åpne plasser i denne. Her har de faktisk plass til å jobbe.
Nå gjelder det bare å finne en forestilling som har noen ledige plasser da, jo før jo heller. Gleder meg allerede.
Tusen takk for en fin tur.
-

Ingen kommentarer: