søndag 2. oktober 2011

Høstferie uke 39

Vi bråbestemte oss for å ta høstferie, valgte uke 39 siden "alle" andre har uke 40. Hadde ikke i utgangspunktet tenkt å dra noen sted, men hvem kan si nei når Gemalen har funnet ut at med LO-favør kommer vi oss en svipptur til København for 3 000 kr? Ikke jeg nei, vi dro forrige søndag og hadde mandagen til rådighet. Vi tok et tog nordover til Charlottenlund og der har de et eget slott, var i bruk av kongefamilien til 1936 faktisk. Nå er det fiskeriundersøkelsen som har kontor der. Staselig.


En annen ting vi ville se på var Charlottenlund fort.  Helt siden vi "fant" Vestvolden  har vi vært fasinert av forsvarsverkene rundt København.


Charlottenlund er i Gentofte kommune og hovedbiblioteket var et mål for turen. Arkitekten er Henning Larsen. Han er ingen hvemsomhelst, han er arkitekten bak den nye operaen i København bl.a., det er forresten en fornøyelig historie. Rikingen som var så "snill" å skjenke byen Operaen skulle ha siste ordet i hele prosessen så arkitekten ble meget vred.Utsiden av biblioteket var vi litt skuffet over, det var slitt og virket dårlig vedlikeholdt, men inne var det lekkert. Blir så fint når man bruker dagslyset som inndirekte belysning og vi liker buer og myke linjer.


Ingen Københavntur uten en Bodegatur, vi hadde ikke regnet med at det skulle by på problemer på en mandag, men den vi hadde sett oss ut på Svanemøllen var stengt så da ble det denne; Vibenhus bodega.

Ingen kommentarer: