mandag 31. oktober 2011

Tematur


Når vi skulle ha med barn og svigerbarn til København ville vi lage en tematur og når flere av dem er mer enn gjennomsnittlig interessert i øl, så ble det det; en øltur.

 Her er litt av utvalget på DFDS, noe for en hver smak skulle man tro.Etter å ha innstalert oss på Grand Hotell la vi turen oppover til Carlsberg hvor besøksenteret tok i mot oss, både med flaskeutstilling, gamle reklamer, mange og dype innføringer i vanskeligheten med å lage godt øl. Vi har vært her noen ganger før, men nå hadde vi med oss eksperter så da fikk det hele en ny dimensjon.


Noen ble veldig begeistret for at det faktisk var hester i stallen, disse jydene kan bli opp til 1 tonn og her er det mye muskler. De brukes til opptog, både til jul og til årsmøte i julenisselauget 24. juli hvert år, og man kan også leie hest og vogn til selskap.


Når man så har gått og sett og blitt vis kan man få en smaksprøve i mikrobryggeriet og det smakte godt.Middag var bestilt på Nørrebro Bryghus og det skulle selvfølgelig være øl-meny. Bortsett fra et meget støyende lokale var det en fin opplevelse. Maten var kjempegod og det er noe spesielt å spise og drikke noe som er så perfekt sammensatt som dette.Men som sagt, det var et meget høyt støynivå i lokalet så det var godt å gå en tur etterpå. Og med lett tåke over søerne var det en fin opplevelse.


Lørdagen ble ikke solfylt den heller, men ingen vind og gode temperaturer er ikke å forakte det heller. Turen gjennom Kongens have var trolsk og når porten til en bakgård i Nyboder står åpen er jeg snar med kameraet.


Det var meningen at vi skulle gå byvandring med Christian, men han hadde vært nødt til å innstille, for første gang siden 2003!

Da ble det en tur på Fona og hva var vel mer naturlig enn å finne frem TV-serien om J.C. Jacobsen og hans Carlsberg.


1 kommentar:

Anonym sa...

Så kreative dere er! Tenker den yngre generasjonen vet å sette pris på dette.

Lisa