mandag 17. oktober 2011

Skillebekk


Søndagsturen denne uka gikk til Skillebekk i bydel Frogner og det er ingenting å si på standarden her.


Legg merke til seilbåtene i relieffene på denne villaen. Området som het Hartmannsløkken ble utbygget med villaer i 1880-årene og mange av dem er ambassader i dag.


Dette huset er i Munkedamsveien, midt mellom store villaer og leiegårder står dette tidlige eksemplet på sveiterstil. Huset er fra 1852 og påbygd i 1865.


I Skarpsnoparken finner vi dette minnesmerket over Milorg D 13, bauta i granitt fra 1994 av Ørnulf Bast.


Dette er Lassonsgate hvor Oslos første gatetun så dagens lys i 1975, gaten er oppkalt etter høyesterettsjustitiarius Peder Carl Lasson. Husene langs den sørlige delen av gata ligger i de tidligere jernbanesporene inn til Vestbanestasjonen og ble utbygd rundt 2005.


Framneshaven, eller Tinker'n er opprinnelig en privat hage som i 1993 ble regulert til park/friområde. Og det var mange som benyttet finværet til å kose seg her, vi blir bestandig så glad av å se at folk bruker friområdene i byen.


Men hva denne søyla er vet vi ikke, den står litt lenger ned i parken og ser nokså malplassert ut, men det var nok ment til noe annet. Foran den er det både en trapp og to fundament til noen krukker kanskje. Nå er den tagget så det ser ut som en totempæle. 

Her er en av de mange broene som engang gikk over Drammensbanen, kraftige saker. Greier ikke bestemme meg for om jeg synes de er fine eller ikke...


Turen tok oss ned til sjøen ved Aker brygge, og det nye Astrup Fearnley museet begynner å bli ferdig, de skal åpne til neste år og det skal bli spennende å se hva de har fått til.

Ingen kommentarer: